Close

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 310
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie D700 a 5d mark 2 info i szczerze :)

Witam. Mam ogromny dylemat. nie wiem co wybrac w czasach gdzie sprzętu jest od zatrzęsienia. fotografowalem do niedawna d90 + kit 18-105 vr teraz czas na przesiadke na cos lepszego Jak w tytule zatanawiam się na d700 albo canon 5d mark II ze wzgledu iz na forach neutralnych (bo chyba na takich tez warto czasem poczytac) zachwalaja właśnie canona. Szczerze przyzwyczailem sie do nikona ale czasem przyzwyczajenia moga okazac się mylne. Na body + obiektyw mam okolo 12 tysięcy. jesli chodzi o canona to myslalem o takim zestawie :
    http://www.allegro.pl/item878542468_...usm_fv_22.html
    zastanawiam sie czy :
    http://www.allegro.pl/item885750921_...8_nowy_gw.html
    czy wybrać nikona czy canona. szczegolnie ze nikon troszkę przekracza moj budżet chociaz to nie jest najwazniejsza sprawa
    Powiedzcie szczerze co lepsze i dlaczego. plusy minusy itp itd.
    Mam nadzieje ze na tym forum pomimo tego ze to forum typowo nikon udzieli mi obiektywnej oceny.
    Tak chcialem jeszcze dodac ze chcialbym zajac sie w przyszlosci fotografia slubna. czy wnosi to cos do zakupu w kweesti wyboru ?
    Ps. przepraszam ze nie umiescilem tego w czestych pytaniach i odp ale nie moglem pomimo iz zglaszalem to do admina. Pozdrawiam.
    System "C"

Domyślnie

watek z nikona na canona, patrzy wypowiedz kondeusza, ladnie podsumowywuje roznice miedzy puszkami

Domyślnie

Mam jedno pytanko - przejrzałeś archiwum forum? Było kilka tematów o 5dm2 vs D700...

Domyślnie

A co fotografujesz?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

portret glownie oraz stale obiekty takie jak samochody na wystawach lub inne wystawowe.
    System "C"

Domyślnie

W moim przypadku, do moich zastosowań (repo i śluby) d700 zdeklasował nie tylko 5dII ale również DS-a. Dobry AF, szybkość, pomiar światła, iso, ergonomia, współpraca z SB900 - to tylko podstawowe czynniki. Szkła dobrałem tak, żeby możliwie jak najmniej poczuć brak L canona (miałem kilka flagowych stałek). Wchodzę w sezon ślubny i powiem szczerze - jest lepiej. 5d2 to jak dla mnie koszmarny AF i shutterlag.

Statyka może być spokojnie fotografowana piatką. Ja robię dużo dynamicznych spraw więc d700 okazał się świetny. Nawet z d3 zrezygnowałem. Nie ma sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkness87 Zobacz posta
    portret glownie oraz stale obiekty takie jak samochody na wystawach lub inne wystawowe.
    W takim razie bierz 5Dmk2. Do reportażu i sportu lepszy byłby D700 ze względu na AF.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

hymm z tym ze widzicie i tu moj dylemat bo tak jak powiedzialem chcialbym sie w przyszlosci zajac tez slubna fotografia + do tego studyjna slubna. czyli jednak jest bardziej na plus nikona d700. a jesli ktos uzywa z was canona to czy moglby mi powiedziec czy jest cos istotnego co ma canon 5dm2 a brak lub jest slabe w nikon d700 oprócz video (ale to dla mnie nie ma znaczenia).
    Ps. jak tak siedzialem w szklach i czytalem o nich to co byscie doradzali ? chodzi o to czy brali byscie pod uwage takie firmy jak tamron czy sigma ? sa one tańsze ale czy warto ??
    edit:
    na pytanie czy szukalem na forum. odp: tak. szukalem recznie i nie znalazlem a wyszukiwarka chodzi jak krew z nosa i wywala mi co chwile blad.
    System "C"

Domyślnie

day 1 - z canona na nikona
    D700 VS Canon 5d Mark II
    Niestety tego typu wątki są często tematami zapalnymi na forum
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 15-01-2010 o 23:18
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

O dłuższego czasu na podobne pytania znajomych i "znajomych znajomych" odpowiadam szczerze i uczciwie, że radzę im kupić canona.
    Gdy z lekkim zdziwieniem pytają dlaczego. Całkowicie szczerze i uczciwie mówię, że canon robi bardzo dobre aparaty, a do tego jak kupią canona to nie będą mi zawracać głowy z pytaniami i prośbami typu "pożyć mi...".

Taka moja lekka dygresja.

A w temacie, kup canona robi fajne zdjęcia jeszcze kręci filmy fajne i nie będziesz miał powodów żeby narzekać "bo nie ma jasnych stałek".

Pozdrawiam,
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez tymancjo ; 16-01-2010 o 00:03 Powód: literówka
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów