Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Domyślnie CS5 wersja edukacyjna

Witam,

pewnie wielu z was wie, że CS5 jest dostępny w wersji edukacyjnej (studenci i nauczyciele) w sporo niższej cenie. Przy czym można tą wersję używać dożywotnio, a do tego może być wykorzystywana do celów komercyjnych.
    I tu moje wątpliwości - czy zakupując taką wersję mogę jej normalnie używać mając swoją firmę? Oczywiście kupuję CS5 jako nauczyciel bądź student, a potem zakładam firmę i pracuję na tym photoshopie - czy to jest dopuszczalne?

pozdrawiam

Domyślnie

Bez zastosowań komercyjnych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    Bez zastosowań komercyjnych.
    to chyba nie doczytałeś

Domyślnie

edit.

Możesz
    Ostatnio edytowane przez ruffio ; 24-05-2010 o 20:30

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Ile kosztuje taka wersja ? dzięki z góry za odpowiedź.Pozdro

Domyślnie

Faktycznie:

"Czy wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli można używać w celach komercyjnych?

Tak. Osoby, które kupiły taki produkt, mogą używać go zarówno na potrzeby osobiste, jak i w celach zarobkowych."

Ale tu musi być jakiś haczyk, bo co to za sens kupowania CS5 za 200$ a za 1000$.

Każdy głupi, idzie, zapisuje się na jakiekolwiek studia, dostaje legitke, bulu 5 razy mniej i tyle go widzieli na studiach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruffio Zobacz posta
    Dokłądnie tak jak mówi Kol. Paweł. Nie możesz tym narzędziem zarobkować, ew. inaczej - robisz za jego pomocą rzeczy które będą służyły Ci w edukacji / do edukacji. Nie wiem jak wygląda sprawa w momencie skończenia studiów, czy aby czasem nie wygasała licencja.
    Tak było przy CS3 albo CS4 - nie pamiętam.
    Ale we Faq tak piszą:

http://www.adobe.com/pl/education/st...ition/faq.html

Domyślnie

ale na stronie polskiego sklepu znalazłem też taką informację dotyczącą tej wersji:

"Z aplikacji będzie można korzystać także po zakończeniu nauki, ale wyłącznie do celów niekomercyjnych. " ...

Domyślnie

Wyedytowałem by nie wprowadzać zamentu.

Zgadza się. Adobe jak i MS zmieniają te warunki z wersji na wersję, że trzeba je chyba drukować. Cięzko się z tym połapać i nie zdziwię się jak te warunki też zmienią.

Domyślnie

w Polsce wersja ta kosztuje ok. 1000 zł (w zależności od sklepu)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów