Dzięki za podpowiedź. Wiem już co miałem źle. Może się komuś przyda. U mnie zadziałało jak zmieniłem nazwę plików na wielkie litery. Rozszerzenie też. Po tym zabiegu aparat zobaczył profil na karcie.
Szukaj
Dzięki za podpowiedź. Wiem już co miałem źle. Może się komuś przyda. U mnie zadziałało jak zmieniłem nazwę plików na wielkie litery. Rozszerzenie też. Po tym zabiegu aparat zobaczył profil na karcie.
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Wgrałem właśnie dodatkowe profile i nie wiem jak u Was, ale u mnie było to możliwe dopiero jak profile wgrywane były z karty SD do aparatu, na karcie CF aparat nie widział nic. Czy to normalne ??
Nikon D300s + Nikkory
nie wiem - mnie z CF-a weszły- wg fotogrupadetroit
D300s D70 N12-24 N28-105 N70-300 SB900 DIIV8-4,6
cholera, niby robię wszystko tak jak w "www.fotogrupadetroit.com" i dupa...aparat nie widzi profili,może jeszcze ktoś prościej mi to wyjaśnić?jestem dziś jakiś ciemny...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Bez przesady, rodzaj karty nie ma znaczenia!
Raz wgrywałam z SD, innym razem z CF - z obu udało się jednakowo dobrze.
W tym linku fotogrupadetroit - jest krok po kroku łopatologicznie wyjaśnione co i jak i kiedy.
Może karty macie niesformatowane?
Ostatnio edytowane przez jm ; 24-05-2010 o 17:56
mi akurat nie chodzi o rodzaj karty...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Sorki za OT. Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem, dlatego pozwolę sobie zapytać troszkę na inny temat.
Czy można wgrać profile bezpośrednio z karty do D200? Jakie rozszerzenie ma mieć plik, zawierający profil barwny możliwy do wgrania bezpośrednio z karty do D200? Próbowałem z plikami *.ntc, *.ncp i *.nop i puszeczka wogóle nie widzi opcji "załaduj". Pewno coś źle robię. Pomóżcie staremu człowiekowi![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
d200 nie jest kompatybilne z Picture Control
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Nie wgrasz profili D2XMODE i innych dostępnych na stronach nikona. Możesz sobie zrobić swoje własne profile, krzywe, kolorki - co tylko zapragniesz. Ja sobie to kiedyś zrobiłem sam do D70, ale korzystałem z programu z CD jaki był w komplecie. Nie pamiętam jego nazwy, ale może chodzić o Picture Project czy jakoś tak. Narzędzia masz na 100% na CD dodawanym do kompletu. Trochę poszperaj i znajdziesz.
o, ja znalazłem - i to nawet moje własne wypociny
http://wortal.fotoforum.org.pl/index...dniki&Itemid=4
Ostatnio edytowane przez qooba ; 24-05-2010 o 20:44
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami