Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    kopter
    Gość

Question D90 - "twardy" reset

Na wstępie chciałbym się przywitać. To jest mój pierwszy post, choć forum dosyć często czytam.

Czy jest możliwy reset body, aby przywrócić ustawienia fabryczne?

Nie chodzi mi o reset dwoma klawiszami, ani reset ustawień użytkownika. Mam na myśłi reset, który spowoduje ustawienia takie, jak przy pierwszym uruchomieniu zaraz po kupnie (np.wyzerowanie daty i czasu).

Domyślnie

Na body możesz zrobić reset klawiszami z zieloną kropką, to reset ustawień, i są takie dwa które mają czerwony napis format obok. To chyba jest twardy reset -> instrukcja zajrzyj do niej
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Zdaje się ze jak na noc wyciągniesz baterię to powinno się wszystko zresetować ale głowy nie dam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Zdaje się ze jak na noc wyciągniesz baterię to powinno się wszystko zresetować ale głowy nie dam.
    Raczej nie, ja zawsze wyciągam jak dłużej nie używam i się nic nie resetuje.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Na body możesz zrobić reset klawiszami z zieloną kropką, to reset ustawień, i są takie dwa które mają czerwony napis format obok. To chyba jest twardy reset -> instrukcja zajrzyj do niej
    Format, jak sama nazwa wskazuje, to format karty a nie żaden twardy reset.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

No to twardy reset, to zwykły reset. I twardego ni ma.

Domyślnie

A pod klapką z lewej strony nie ma? Coś mi świta, że moja d80 ma tam taki guziczek do spinacza. d90 też powinien mieć.

Domyślnie

a można wiedziec co się dzieje, że potrzebny jest reset całkowity aparatu ;>?
    foto sroto
    d90, d700 i jakieś tam obiektywy czy coś takiego..

kopter
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bright_orange Zobacz posta
    a można wiedziec co się dzieje, że potrzebny jest reset całkowity aparatu ;>?
    Wbudowana lampa błyska pełną mocą. Nie reaguje na automatyczne i ręczne ustawienia.
    Jak podepnę zewnętrzną - wszystko jest ok.

Domyślnie

w ustawieniach lampy jest ok? Nie masz włączonego wyzwalania CLS?
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów