Jest już dostępny ACR 6.1 RC z możliwością stosowania profili korekcyjnych:
http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_6.1
Szukaj
Jest już dostępny ACR 6.1 RC z możliwością stosowania profili korekcyjnych:
http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_6.1
Żeby trochę odświeżyć temat: klik. Do CS4 było tak, że licencja studencka ograniczała się tylko do nauki. Teraz, jeśli dobrze zrozumiałem, wersja Student+Teacher dostaje licencje komercyjną za nieduże* pieniądze. Jakieś haczyki?:>
--
* w stosunku do licencji 'pełnej'.
A mam pytanie, czy Camera RAW 6 dziala jako 64bit czy 32 ?
Pzdr
Oczywiście, że haczyki. Jeżeli jako student ( osoba fizyczna ) na obróbce fot zarobisz to ok. Zawierasz np. umowę o dzieło itp... Natomiast jako student posiadasz firmę i na jej rzecz zarabiasz wtedy łamiesz zasady licencji.
Ale jest z tego wyjście. Jeżeli kupiłeś CS2, CS3 lub CS4 jako "student edition" możesz dokupić upgrade wersji komercyjnej i uaktualnić sobie wersję student do komercyjnej. To koszt ok 1600 PLN. Student Edition to ok. 900. Jest co prawda 700 PLN różnicy ale to zawsze lepiej niż 4700 PLN. Mowa tu oczywiście o PS Extended.
Zadzwoń pod nr. Adobe Polska - 008004411935 i tam się dowiesz wszystkiego , miło i rzeczowo
Pozdrawiam
Ja mam mały problem z CS5 - zainstalowałem triala i już na trialu miałem problemy z przestrzenią roboczą - tzn co jakiś czas PS gubi moją przestrzeń roboczą - przestawia mi okienka, gubi akcje itd. 2 dni temu kupiłem oryginał dopisałem klucz i mam dalej to samo. Przestrzeń roboczą sobie zapisałem, ale po tym jak PS ją "zgubi" nie mam jej do wyboru z zapisanych przestrzeni - zostają tylko te które są na samym początku - ktoś miał podobny problem ?
Z uwagi na to że temat dopiero zaczął raczkować należy poczekać aż ktoś takowe profile stworzy.
Możliwe że producenci szkieł takie profile będą sami oferować. Bardziej jednak skupił bym się na indywidualnych korektach szkieł. Nie od dziś wiadomo że szkła danego modelu potrafią mieć rozrzut jakościowy w konsekwencji prezentować różne nasilenie wad. Uważam że lepsze rezultaty osiągniemy przez tworzenie profili pod konkretny egzemplarz szkła. Zaznajomiłem się trochę z tematyką i nie jest to trudne. Trzeba jednak dysponować pewnym zapleczem oświetleniowym wraz z odpowiednimi tablicami. Pewnie za jakiś czas niektórzy będą się tym trudnić usługowo![]()
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Proszę o interpretację. Załóżmy, że osoba z mojej rodziny (z którą mieszkam) jest nauczycielem. W związku z tym ma prawo do nabycia tańszej "nauczycielskiej" licencji na program Adobe Photoshop CS5 i korzysta z tego prawa. Czy programu Adobe Photoshop CS5 będzie mogła do celów komercyjnych używać także osoba będąca członkiem rodziny (ja), na którą to osobę (ja) nie została wykupiona licencja?
Skontaktuj się z nami