No to poluj na jakiś rozbłysk. Podobno słońce ma być teraz aktywne i to dość mocno.
Szukaj
No to poluj na jakiś rozbłysk. Podobno słońce ma być teraz aktywne i to dość mocno.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Faktura Słoneczka wygląda na prawdę ciekawie. Jeszcze ciekawiej jak się wykorzysta odpowiednie filtry. Jak coś ciekawego pojawi się na Słońcu postaram się skorzystać z tej drugiej kamerki. Ale muszę zaopatrzyć się do niej w dodatkowy filtr szary.
Można się obejść bez montażu paralaktycznego (krótkie czasy naświetlania) ale na pewno dużo pomaga. Nie muszę co chwilę ustawiać teleskopu na Słońce. Bo przecież Słońce jak i inne gwiazdki też się przemieszcza na nieboskłonie
(pod kocem się chowałem, żeby coś widać na laptopie)
Bez przesady, złotą rączką to ja nie jestem. Talentu do tego nie mam
Hmmm... trochę małe te burze. Powiedziałbym, że to chyba taki standard na powierzchni Słońca.
Docelowo chciałbym coś większego "złapać". Może protuberancje się uda?
No i będziemy polować. Ogólnie po jakieś większej aktywności na Słońcu, kiedy było widać plamy (i takie tam) nic mi się nie udało złapać. Szkoda. Ale polować będziemy na pewno
Pozdrawiam!
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Skontaktuj się z nami