Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    światło 2 na pełnej klatce jest w większości przypadków wystarczające.
    ....i właśnie dlatego tyle osób chce mieć Nocta - bo pozostaje jeszcze ta mniejszość....
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

A tu kolejny bardzo tani NOCT-NIKKOR. I z licytacją, więc pójdzie za rozsądne pieniążki
    http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...STRK:MEBIDX:IT
    Nikoniarz-majsterkowicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Jeśli ten NOCT-NIKKOR jest taki mega rewelacyjny to dlaczego nadal nie jest produkowany? Poza tym, czy ktoś z forumowiczów ma taki obiektyw, a jeśli ma to czy go aktywnie wykorzystuje?

Domyślnie

bo produkuje się to, co przynosi dochód, a nie to, co jest rewelacyjne.....
    Ja szacuję, że w Polsce jest 5-8 sztuk tego szkła.... Czy ktoś ma forum ma go? - raczej nie
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

ja to szkielko mialem jakies 5-7 lat temu. sprzedalem bo malo w sumie go uzywalem. mysle, ze spokojnie jest go wiecej niz tylko kilka sztuk.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shakin Zobacz posta
    Jeśli ten NOCT-NIKKOR jest taki mega rewelacyjny to dlaczego nadal nie jest produkowany? Poza tym, czy ktoś z forumowiczów ma taki obiektyw, a jeśli ma to czy go aktywnie wykorzystuje?
    Zgaduję że zmarło się temu jedynemu skośnookiemu facetowi który produkował te właśnie szkła. Do tej pory nie znaleźli nikogo kto ma tak zgrabne i dokładne rączki aby wyprodukować ten model
    Za to firma Nikon nabyła nową chińską wtryskarkę do plastikowych szkieł typu 18-55mm które pozwoli szaremu Kowalskiemu na "focenie" pro sprzętem DSLR, przy maksymalizacji zysków oczywiście

A my możemy o jakości wykonania rodem ze starych szkieł tylko pomarzyć...

Domyślnie

A ja sobie kupię nocta! Może nie dziś, może nie jutro, ale przecież jest to jedno z marzeń, które nie ciężko spełnić (tylko $$$ potrzebne)
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    A ja sobie kupię nocta! Może nie dziś, może nie jutro, ale przecież jest to jedno z marzeń, które nie ciężko spełnić (tylko $$$ potrzebne)
    No to działaj....Trzymam kciuki

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
    Nikoniarz-majsterkowicz

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów