Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IcyMan Zobacz posta
    Generalnie przesiadka z Visty na 7 jest moim zdaniem jest jak najbardziej konieczna z dwóch względów:
    1. wydajność systemu (bardzo przyjemnie pracuje się w CS4 i Paint Shop Pro X3 na "siódemce". Na Viście już podczas instalacji można zasnąć a przy np. odszumianiu zdjęć w PSP X3 komputer sprawia wrażenie jakby zwisał i po parunastu dobrych sekundach, jak nie minutach nagle się "ożywiał". Spowodowane to jest o niebo lepszą obsługą procesorów wielordzeniowych w 7 niż w Viście.
    Ponieważ rendering filmów HD wymaga sporo czasu zainstalowałem na tym samym PC najpierw XP, później od zera Vistę i na końcu Windows 7. Do każdego systemu były ściągane wszystkie poprawki.
    Na końcu Adobe Premeiere CS4 również z wszystkimi poprawkami.
    System w wszystkich przypadkach 32 bit, 4GB RAM.

Czas renderingu filmu
    XP - 19 min
    Vista 21 min
    Windows 7....... 21.5 min
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Vista nie jest taka tragiczna jak niektórzy piszą (pod warunkiem że się ma dużo pamięci i najnowsze update). Mamy w robocie Viste i nie jest źle. Ale "siódemka" jest super, najlepszy Windows jaki wyszedł od MS. Ja się przesiadam właśnie w domu z XP 64 Pro na W7 Pro 64 bo to inna bajka. Czy z Visty warto na 7 - na pewno tak! Potrzebuje mniej zasobów, jest szybszy, mniej kłopotów ze sterownikami (chociaż do mało popularnych urządzeń są kłopoty z driverami dla wersji 64 Bit, dla 32 Bity raczej nie ma większych problemów). No i dochodzi do tego lepsza obsługa nowych technologii (np. NVIDIA CUDA lepiej współgra z W7 niż ze starszymi Windowsami).

Władca Pixeli - to jeszcze zależy od softu (tu Premiere CS4) i skonfigurowania komputera.
    Ostatnio edytowane przez DarekD80 ; 16-05-2010 o 19:38
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Domyślnie

Witam! Mam następujący problem, chciałbym zainstalować Win 7 dokonując zakupu http://www.komputronik.pl/index.php/...X_Upgrade.html Aktualnie posiadam Win XP Home Edition, Intel Core 2 Duo E 4500 2.2 GHz pamięć 2G Ge Force 8600 GT, zainstalowany Office Small Business 2007, Adobe Photoshop Elements 7 (to najważniejsze programy na których mi zależy). Na jaki przykre niespodzianki mogę się natknąć, czy to mi się da zrobić. Proszę o wytłumaczenie językiem takim dla laika. Co zyskam a co stracę.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Ponieważ rendering filmów HD wymaga sporo czasu zainstalowałem na tym samym PC najpierw XP, później od zera Vistę i na końcu Windows 7. Do każdego systemu były ściągane wszystkie poprawki.
    Na końcu Adobe Premeiere CS4 również z wszystkimi poprawkami.
    System w wszystkich przypadkach 32 bit, 4GB RAM.

Czas renderingu filmu
    XP - 19 min
    Vista 21 min
    Windows 7....... 21.5 min
    Adobe nie wspiera Premiere CS4 dla Windows 7. I to może być powód wolnego działania. Mam zainstalowany Photoshop CS3 na "siódemce" i generalnie działa, ale ma np. dziwne zwiechy przy otwieraniu plików. Oficjalna
    informacja od Adobe: nie wspieramy tej wersji photoshopa dla Windows 7.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

No i zainstalowałem Win7 Home Premium - miałem Vistę Bussiness i instalator "wymusił" nowy Windows w postaci czystej, tj bez zachowania żadnych plików, programów czy ustawień z Visty. OK, byłem na to przygotowany, będę instalował wszystko od nowa. Problem jest jednak taki: mam dysk SSD 64 GB, Vista zajmowała dwadzieścia kilka GB, a teraz mam czysty Win7 i zajęte jest 52GB pamięci. Mimo że nie potrzebuję dużo pamięci, to kilkanaście GB wolnej przestrzeni to trochę mało... Co zrobić żeby się znalazło więcej miejsca?

Domyślnie

Skasuj plik windows.old, są tam zachowane wszystkie pliki systemowe z Visty.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Dzięki, jest OK.
    Pierwsze spostrzeżenia co do Win7 - jest szybciej, jest wygodniej i nawet ładniej

Domyślnie

Jest ładniej ale dodatkowe darmowe aplikacje jak Virtual Photographer w CS4 mi już nie działają . Próby zrobienia przeglądu multimedialnego na Magixsie 8 mam 6 i 7 ale one nie działają z W7 są koszmarem . Dzisiaj program zawiesił mi się osiem razy . To będzie dobry program za trzy lata . Ja jeszcze go mam kolega się zeźlił i go wywalił . Po zatym 64 bity to się widzi

kantaharal
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    Zdecydowanie polecam W7 - Vista jest nieporozumieniem.
    Popieram rękami i nogami, vista jest pamięciożerna przede wszystkim oraz bardziej awaryjna.

Domyślnie

No dobra, to niech ktoś mi powie, czy pod Win 7 64 bit działa Color Efex Pro pod NX2?
    Może zmienię z Visty...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów