Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Budżetowy NEC MultiSync EA231WMi

Nowy model w niskiej cenie jak na model z matrycą IPS. Rozdzielczość 1920x1080 przy przekątnej 23" etc. Ciekawi mnie czy nadchodzi powoli era tanich ekranów LCD do amatorskiej obróbki fotografii. Do tej pory poniżej 3k nie można było znaleźć nic ciekawego - pomijając nieprodukowane powoli Gateway'e które też do niczego poważniejszego się nie nadawały.
    Ostatnio edytowane przez BlackRoger ; 09-08-2009 o 12:09
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Ciekawi mnie czy nadchodzi powoli era tanich ekranów LCD do amatorskiej obróbki fotografii.
    Po prostu moda zatacza kółko. Kilka lat temu już były przyzwoite wyświetlacze w monitorach budżetowych.

PS. Nie znaczy to jednak, że nadają się do fotografii.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ma ktoś ten monitor? Warto do foto?

Nie potrzebuję rozwiązania highendowego, kolor nie ma dla mnie znaczenia krytycznego. Owszem, jest ważny, ale nie krytyczny. Waham się pomiędzy:

- NEC EA231WMi S/W
    - Eizo S2202W
    - EV2313W

Generalnie coś do 2000zł...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Eizo EV2023/2333W jest najsensowniejsze - nieźle zlinearyzowane, w miarę równe, nie za jasne, ma przestrzeń barwną b. zbliżoną do sRGB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Eizo EV2023/2333W jest najsensowniejsze - nieźle zlinearyzowane, w miarę równe, nie za jasne, ma przestrzeń barwną b. zbliżoną do sRGB.
    A ja optuję za S2233W. W budżecie się prawie mieści a są równiejsze, nieco lepsze liniowo i mają bardziej ludzkie proporcje boków.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Proporcje boków mnie aż tak nie bolą, natomiast jestem ciekaw, czy pomiędzy tymi dwoma modelami (2333W i S2233W) jest duża różnica w jakości obrazu?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Proporcje boków mnie aż tak nie bolą, natomiast jestem ciekaw, czy pomiędzy tymi dwoma modelami (2333W i S2233W) jest duża różnica w jakości obrazu?
    EV2333W jest kierowany do komfortowej pracy w biurach. S2233W do pracy uniwersalnej. Postawienie obu obok siebie daje wyraźnie równiejszy S. Pod względem liniowości też jest lepszy.

Domyślnie

odkopię wątek, miał ktoś do czynienia z tytułowym Neciem?

Uprawnienia umieszczania postów