Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Ewa - sesja w studio

Witam, a to kolejna moja sesja nie próżnowałem w weekend. Tym razem pod ocenę padają zdjęcia Ewy.

1

2

3

4

5

6

Znów SB-26 przez softbox i SB-600 odbijana od parasolki Czekam na komentarze

Domyślnie

Na 1 i 2 nie podoba mi się światło, jakieś taki bez wyrazu, poza tym twarde cienie występują. 3 kadrowo - średnio mi się zdjęcia z takiego kąta podobają. 4,5,6 - brzydkie tło, mina modelki w zasadzie identyczna na wszystkich. W zasadzie zdjęcia koszmarne nie są, ale nie porywają .

Domyślnie

To jej pierwsza wizyta w studio i była mocno zmieszana

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Tym bardziej minus dla Ciebie

Domyślnie

Wiesz przy tym jak pracowało nam się na początku a później jest znacznie lepiej. Aczkolwiek to moje początki w temacie w sumie więc się uczę

Domyślnie

Podpis najważniejszy...

Ale jeżeli chodzi o zdjęcia, to te robione na białym tle są jakieś takie bez kontrastu, za mało gry światła i cienia.

Na tych fotach z ciemnym tłem brakuje mi obróbki na dłoniach - czerwone żyłki na ramionach. Na ostatnim zdjęciu, jakaś taka nierówna cera na twarzy. I zdjęcia wpadają raz w fiolet raz w zieleń.

Przyznam, że musisz walczyć dalej.

Domyślnie

Ostatniego bym nie pokazywał - ma się wrażenie asymetryczności twarzy, widać nieładny cień pod żuchwą, rzuca się w oczy brak makijażu i przygotowania stylistycznego do sesji.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

To były zdjęcia na spontanie lekkim i nie miałem możliwości zadbać o makijaż ale dzięki za rady.

Mnie osobiście to ostatnie zdjęcie się właśnie podoba

Co do braku kontrastu na jasnych fotkach to taki był mój zamiar, przychylam się natomiast do niedoróbek na dłoniach.

To nie nierówna cera tylko róż pod kościami policzkowymi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    To były zdjęcia na spontanie lekkim i nie miałem możliwości zadbać o makijaż ale dzięki za rady.
    Jeżeli nie mogłeś zadbać o niego przed sesją, to niestety powinieneś zadbać o niego w PSie

Mnie osobiście to ostatnie zdjęcie się właśnie podoba
    Teraz dopiero jak się przypatrzyłem to dostrzegłem przerysowanie nosa na tym zdjęciu, przez co wygląda jak u świnki Piggi. Zbyt mała ogniskowa, albo za blisko podszedłeś, albo jedno i drugie.

To nie nierówna cera tylko róż pod kościami policzkowymi
    Na ostatnim zdjęciu pod ustami, lekko po skosie jest takie dziwne zaciemnienia, wygląda to jak brud, albo coś podobnego. I na pewno nie jest to róż.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luźna gumka Zobacz posta
    Jeżeli nie mogłeś zadbać o niego przed sesją, to niestety powinieneś zadbać o niego w PSie
    Punkt dla Ciebie ale musiałem te zdjęcia zrobić na szybko bo by mi pazurami oczy wydrapała

Teraz dopiero jak się przypatrzyłem to dostrzegłem przerysowanie nosa na tym zdjęciu, przez co wygląda jak u świnki Piggi. Zbyt mała ogniskowa, albo za blisko podszedłeś, albo jedno i drugie.
    To 35tka była, faktycznie muszę to podprostować w ptlens

Na ostatnim zdjęciu pod ustami, lekko po skosie jest takie dziwne zaciemnienia, wygląda to jak brud, albo coś podobnego. I na pewno nie jest to róż.
    To jest cień nic innego tam nie było

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów