Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Sunpak auto16R pro

prosze o opinie, czy warto takie cos zanabyc, chcialbym to uzywac razem z nikkorem 60mm i 35mm, portreciki, reportaz, u cioci na imieninach, moze jakies makro

dobrze kombinuje?

Domyślnie

up!

no jesli to co zaproponowalem to jakas kaszana to prosze o podpowiedz jaki ring bedzie dobry, tak zeby cena nie zabila

Domyślnie

Do macro taki typ lamp jak najbardziej, ale do portetów, reportażu to już lepiej jakaś standardowa lampa - najlepiej systemowa.
    D300/MB-D10 + Sigma 18-125/3,8-5,6 DC OS HSM + Nikkor 50/1,4 G + Nikkor 60/2,8 + Nikkor 70-300/4,5-5,6 VR + SB-900 + SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sancez Zobacz posta
    Do macro taki typ lamp jak najbardziej, ale do portetów, reportażu to już lepiej jakaś standardowa lampa - najlepiej systemowa.
    taka?

kurcze dlaczego do portretow nie? jak dla mnie swiatlo z ringa wyglada duzo lepiej niz ze zwyklej lampy systemowej zalozonej na sanki.. niech mnie ktos oswieci no

Domyślnie

Nie - to tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena - przy okazji ładny ring ktoś sobie zbudował

Chodzi właśnie o to, żeby nie walić lampą na wprost - w końcu są do kupienia kable TTL
    D300/MB-D10 + Sigma 18-125/3,8-5,6 DC OS HSM + Nikkor 50/1,4 G + Nikkor 60/2,8 + Nikkor 70-300/4,5-5,6 VR + SB-900 + SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sancez Zobacz posta
    Chodzi właśnie o to, żeby nie walić lampą na wprost - w końcu są do kupienia kable TTL
    kurcze czyli co? lampa na bracket do tego jakis dyfuzor i bedzie fajnie? sorry ze takie glupie pytania zadaje ale nie mam doswiadczenia z lampa...

a co zlego w ringu bedzie? chodzi o to ze nudne swiatlo bez zbytniej mozliwosci kontroli?

Domyślnie

Przede wszystkim trzeba zdać sobie sprawę na jak bardzo kreatywne działanie pozwala lampa zewnętrzna - możesz ustawić w każdym miejscu, wysterować za pośrednictwem aparatu, strzelić w TTL'u i uzyskiwać niebywałe efekty Dodatkowo zawsze masz już pierwszą cegiełkę do zbudowania arsenału do strobingu

Nie wypowiadam się na temat ringa, bo od zawsze kojarzy mi się on z macro a kontakt z nim mogę policzyć na palcach jednej ręki

Domyślnie

Poszperaj może za jakimś info o Metz-15-MS1.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów