Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Ocena prac.

Domyślnie Ocena prac.

Witam.

Nie wiem czy dobry dział wybrałem ale nie znalazłem bardziej pasującego.

Chodzi mi o waszą opinie na temat moich fotek. Jest ich dopiero kilka sztuk i chciałbym się dowiedzieć na co zwracać większą uwagę przy fotografowaniu.

tu jest adres do mojej galerii. www.sklep1.nazwa.pl/art są to fotki robione lustrzanką cyfrową którą niedawno nabyłem. Natomiast moje starsze fotki jeszcze hybrydą są tutaj. www.baranowski.opka.eu

Domyślnie

wrzucaj po jednej, serii to poszczególnych działów, to nie jest na to miejsce

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

widziałem fotografie i nie podobają mi się. Mają chyba jakąś złą obróbką, są nieostre itp. (np. fotografia 29). Bardzo złe są też niektóre kadry, nieładna obróbka BW ...
    Jak mawia klasyk: najpierw czytać instrukcję obsługi i perfekcyjnie ją opanować, a potem ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć ...

Domyślnie

tak tak cwiczyc cwiczyc, najlepiej zmiane obiektywow
    aha i kupic D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    tak tak cwiczyc cwiczyc, najlepiej zmiane obiektywow
    aha i kupic D90
    Jak spojrzysz w exify nowszych zdjęć kolegi, to zauważysz, że właśnie d90 były robione..

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

oj, marszul, marszul ... etap zmiany obiektywów i obsługi menu to ja mam już dawno za sobą ... Teraz robię to machinalnie, podświadomie ... Dzięki temu mogę się skupić na bardziej kreatywnej stronie fotografii ...
    A postępy robię naprawdę ogromne. Bardzo dużo czytam (książki w księgarniach, bo nie chcę na nie wydawać pieniędzy) i internet. Przeglądam wasze galerie, czytam oceny, jakie wystawiacie na forum ...
    Ja jestem przykładem, że można bardzo szybko opanować fotografię i tworzyć naprawdę przejmujące dzieła ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    widziałem fotografie i nie podobają mi się. Mają chyba jakąś złą obróbką, są nieostre itp. (np. fotografia 29). Bardzo złe są też niektóre kadry, nieładna obróbka BW ...
    Jak mawia klasyk: najpierw czytać instrukcję obsługi i perfekcyjnie ją opanować, a potem ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć ...
    Zgadzam się! odniosłem takie samo wrażenie.

Ironia marszull'a była nie na miejscu. UBoot miał rację, a że czasem prowokuje to nie znaczy, że zawsze trzeba Go ignorować. On jest takim Palikotem tego forum (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    oj, marszul, marszul ... etap zmiany obiektywów i obsługi menu to ja mam już dawno za sobą ... Teraz robię to machinalnie, podświadomie ... Dzięki temu mogę się skupić na bardziej kreatywnej stronie fotografii ...
    A postępy robię naprawdę ogromne. Bardzo dużo czytam (książki w księgarniach, bo nie chcę na nie wydawać pieniędzy) i internet. Przeglądam wasze galerie, czytam oceny, jakie wystawiacie na forum ...
    Ja jestem przykładem, że można bardzo szybko opanować fotografię i tworzyć naprawdę przejmujące dzieła ...
    Ale Ubot ja nie pisalem tego do Ciebie, tylko do autora watku, bo przeciez wiem ze Ty masz opanowane bardzo dobrze zmienianie obiektywow.
    A jak widac kolega nie ma jescze tego dobrze opanowanego, jak tez wszystkich funkcji aparatu. I wlasnie braki w technice powoduja ze nie moze sie skupic na kreatywnej stronie zdjec. Szkoda ze watek z Twoimi poradami zostal wyciety bo wielu zaczynajacych przygode z fotografia moglo by naprawde skorzystac.
    Co do exfia to przepraszam nie sprawdzilem.

Domyślnie

Podoba mi się zdjęcie wraków samochodów(tylko deczko szerze przydało by się, ale nie jest źle) - to z pierwszego linku.
    A z drugiej strony... hmm, takie łooo te zdjęcia, może problem tkwi w obróbce? może pomyśl przy kadrowaniu co chcesz konkretnie pokazać, bo na niektórych to nie wiem gdzie mam patrzeć(samochód czy wieża?)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów