Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Narcyz-M

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

fajne
    nex siódmy

Domyślnie

potencjał jaki jest w bokehu z tego szkła nie prosi ale zdecydowanie domaga się o opracowanie w może bardziej rozbudowanej kompozycji? mam na myśli kilka planów, nie tylko obiekt-tło. dla mnie odbiór utrudnia tutaj nie tyle kolorystyka, co utrata szczegółów na płatkach kwiatu - to motyw główny, zatem odbiorca podświadomie oczekuje wyczerpiującego opracowania. przypuszczam, że to kwestia zdolności przenoszenia kontrastu przez konkretny obiektyw, ale to taka moja pierwsza refleksja.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 08-05-2010 o 15:31 Powód: ort. "szczegułów"
    D5, D850, 14-24/2.8, 35/1.4G, 50/1.8G, 60/2.8D, 24-70, 105/1.4E, 70-200/2.8VR2, 300/4afs, TC14EII, 2xSB800, SU800, 6x6, 6x9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gompky Zobacz posta
    potencjał jaki jest w bokehu z tego szkła nie prosi ale zdecydowanie domaga się o opracowanie w może bardziej rozbudowanej kompozycji? mam na myśli kilka planów, nie tylko obiekt-tło. dla mnie odbiór utrudnia tutaj nie tyle kolorystyka, co utrata szczegułów na płatkach kwiatu - to motyw główny, zatem odbiorca podświadomie oczekuje wyczerpiującego opracowania. przypuszczam, że to kwestia zdolności przenoszenia kontrastu przez konkretny obiektyw, ale to taka moja pierwsza refleksja.
    Tu masz porównanie Tomka:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=140309
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Dla mnie fatalne zderzenie. Szopa czy ul. I tak wyglada jak garaz. Fakt brakuje okraglych listkow w obiektywie dla fajnego bo-ke.
    Nie gada i o niczym mz. Zamysl jedynie.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 08-05-2010 o 15:32 Powód: ort. "zdezenie"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Dla mnie fatalne zdezenie. Szopa czy ul. I tak wyglada jak garaz. Fakt brakuje okraglych listkow w obiektywie dla fajnego bo-ke.
    Nie gada i o niczym mz. Zamysl jedynie.
    Zatem właściwy tytuł powinien brzmieć "Garaż dla pszczół"
    Ale w kwestii technicznej już się z Tobą zgodzić nie mogę. Okrągłość listków nie ma wielkiego znaczenia skoro jest ich 15... a poza tym przy pełnym otworze nic do obrazowania nie mają bo są schowane
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta

Summarit 1.5/50 z 1953 roku.
    Wiedziałem, że jakiś egzotyk, ale nie wiedzialem ze az taki stary

Domyślnie

Ladna GO, brzydka szopa i deko za zielono.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Bokeh przy ulu to wypas. Jedyny w sobie. Podoba się.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów