Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie FreeAgent padł!

Witam,

Padł mi zewnętrzny dysk Seagate FreeAgent 500 GB (na gwarancji) z kilkoma tysiącami zdjęć! Nie zdążyłem zrobić kopii zapasowych.Jeszcze daje oznaki życia,buczy z przerwami po włączeniu zasilania .

Podobno producent w ramach gwarancji nie bawi się w odzyskiwanie danych.
    Co możecie mi doradzić Szanowni formułowicze?

conik
    Gość

Domyślnie

hm...udac sie do najblizszego pubu i sie uwalic?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmfoto Zobacz posta
    W tej chwili, to mozemy Ci doradzic jedynie wiecej rozsadku nastepnym razem, kiedy wpadniesz na genialny pomysl, zeby wszystkie zdjecia trzymac na jednym, przenosnym dysku, na dodatek tak beznadziejnym jak Seagate.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak bardzo zależy, to są profesjonalni odzyskiwacze, ale pracują za kupę forsy: http://www.krollontrack.pl/odzyskiwa...ych-3,100.html

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Witam,

Padł mi zewnętrzny dysk Seagate FreeAgent 500 GB (na gwarancji) z kilkoma tysiącami zdjęć! Nie zdążyłem zrobić kopii zapasowych.Jeszcze daje oznaki życia,buczy z przerwami po włączeniu zasilania .

Podobno producent w ramach gwarancji nie bawi się w odzyskiwanie danych.
    ... bym siedział cicho i w zaciszu domowym wracał do równowagi , przecież zarejestrowałeś się w roku 2005 !!!
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

Seagate FreeAgent 500 GB
    Proszę sprawdzić firmware tego dysku. Jest na etykiecie napędu, trzeba rozebrać zewnętrzą obudowę i wywlec dysk na światło dzienne. Jeśli jest z wadliwej serii (Seagate miało wpadkę z 500-tkami), jest duża szansa na odzyskanie danych przy niewielkich kosztach. Jakby co pomogę*przez PM.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Dyski z tej feralnej serii nie buczały, pracowały cichutko z pozoru normalnie z tą różnicą że je system przestawał widzieć, ale dopiero po ponownym uruchomieniu komputera.

Domyślnie

Dzięki za pomoc, ale dysk jest na gwarancji więc demontaż obudowy ją unieważni.Zdjęcia to w większości skany z mojego archiwum tak, że w najgorszym razie można je zeskanować od nowa-tylko czy bedzie się chciało

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Dzięki za pomoc, ale dysk jest na gwarancji więc demontaż obudowy ją unieważni.Zdjęcia to w większości skany z mojego archiwum tak, że w najgorszym razie można je zeskanować od nowa-tylko czy bedzie się chciało
    Skanowanie rodzinnych negatywów czy slajdów, to bardzo pracochłonna operacja, z tego powodu mam jedną kopię archiwalną na dysku zewnętrznym, drugą na płytach DVD. Dodam że, większe czy mniejsze fragmenty tego archiwum, znajdują się na dyskach komputerów moich dzieci czy znajomych.
    Ostatnio edytowane przez wlopis ; 06-05-2010 o 22:59

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów