Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ludwisia

Domyślnie Ludwisia

Zapraszam i jak zwykle proszę o konstruktywną krytykę

Domyślnie

Portret to oczy, a o nich zapomniałeś autorze w tym zdjęciu. Moim zdaniem z tej małej modelki przy odrobinie czasu i chęci mozna zdecydowanie więcej wykrzesać. W tym przypadku zdecydowanie do albumu. Portret to coś wiecej niż zdjęcie głowy.

Domyślnie

OK! W takim razie proszę o przeniesienie.

Domyślnie

nie jest źle . Trochę mało ostre ale. Zrób to w B&W (fajnie) i podostrz miejscowo oczy . Można troszkę rozjaśnić . W kolorze tez fajnie może wyjść ale nie w takich. Balans bieli nie teges . Pobaw się w LR i wyjdzie super no może nie do oceny tutaj ale dla rodziny bomba . Można zrobić fajny spokojny portret

Pozdrawiam
    Czarek

Domyślnie

Dzięki chłopaki. Biorę się do roboty. Balans bieli nie teges???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Urbanowski Zobacz posta
    Portret to oczy, a o nich zapomniałeś autorze w tym zdjęciu. Moim zdaniem z tej małej modelki przy odrobinie czasu i chęci mozna zdecydowanie więcej wykrzesać. W tym przypadku zdecydowanie do albumu. Portret to coś wiecej niż zdjęcie głowy.
    dokładnie!!

takie marniutkie bliki w oczkach, albo ich brak sprawia, że wyglądają na "puste i smutne"
    może pokaż tą małą ślicznotkę w jakiejś bardziej radosnej wersji?
    nie twierdzę oczywiście, że dzieci można pokazywać tylko "kolorowo" ale na "smutną wersję" trzeba mieć chyba jakiś pomysł

ale to tylko moja opinia

PS. niewybaczalne jest natomiast umieszczenie w kadrze tego kawałka postaci siedzącej na ławce...!
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    dokładnie!!

takie marniutkie bliki w oczkach, albo ich brak sprawia, że wyglądają na "puste i smutne"
    może pokaż tą małą ślicznotkę w jakiejś bardziej radosnej wersji?
    nie twierdzę oczywiście, że dzieci można pokazywać tylko "kolorowo" ale na "smutną wersję" trzeba mieć chyba jakiś pomysł

ale to tylko moja opinia

PS. niewybaczalne jest natomiast umieszczenie w kadrze tego kawałka postaci siedzącej na ławce...!
    Ooo. I takie komentarze cenię najbardziej. Dziękuję pięknie za podpowiedzi i wyciągam wnioski na przyszłość. Będę coś kombinował.

Domyślnie

W sumie, wydaję mi się, że to zdjęcie obróbka może jeszcze podratować, bo kadrowo koszmaru nie ma. Posprzataś w tlei włoski na czole, pogmerać kolorami no i "ożywić: oczy i byłoby ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boghol Zobacz posta
    W sumie, wydaję mi się, że to zdjęcie obróbka może jeszcze podratować, bo kadrowo koszmaru nie ma. Posprzataś w tlei włoski na czole, pogmerać kolorami no i "ożywić: oczy i byłoby ok.
    Właśnie, tej obróbki muszę się nauczyć, bo na razie to nędza straszna. Ale powoli, powoli może będą postępy. Dzięki

Uprawnienia umieszczania postów