Szukaj
ogólnie: fajnie
troche ostre światło na jedynce chyba pani przeszkadzało, reszte wypomną ci pozostali![]()
![]()
a mi 4 swietna jest
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Kurczę, nie wyświetliła mi się za pierwszym razem 4, ale jest chyba de best :0
F90X, D600
4 - pierwsze miejsce
D-300s, D 80, N 17-55 f/2,8, N 105 f/2, S 10-20 f/4-5,6, N 10,5 f/2,8, N 70-210 f/2,8 VR, SB 800
pierwsze www.jacekpolak.com
Przyjemny secik....obróbka nieprzesadzona....podobasie
Dla mnie 3 i 4 są super.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Jak się objem i położę, to też wyglądam jak pani na czwórce!
Na jedynce niekorzystnie wygląda sukienka, brak rozdzielania między brzuchem, a biustem, stworzył bardzo dziwną i brzydką formę "worka".
Dwójka to z kolei nudny do bólu kadr. Niby powinno być dobrze, niby wszystkie spodziewane elementy są na zdjęciu, ale razem to się nie klei.
Trójeczka całkiem fajna, spróbowałbym w cz-b.
Czwóreczka najlepsza. Generalnie cz-b jest tu korzystny, ponieważ kolor sukienki i jej wzorzystość nie bardzo się komponują z krajobrazem. W cz-b zanika aż taka dysproporcja.
5 - tu znów workowatość wyszła, a takie ujęcie musiałoby być podkreślone naprawdę dobrym kadrem i kompozycją by się broniło. Aktualne zdjęcie można bardzo mocno zacieśnić i to już powinno dać o niebo lepszy efekt. Sama modelka z niewielką ilością trawy powinna dodać kompozycji dynamiki, a takie ujęcie pozwoli zbliżyć się nam do modelki emocjonalnie. Oddalając się, bardziej i bardziej dojdziemy do takiego punktu, gdy zobaczymy, leżące na ziemi bezosobowe "ciało". Jak ze sceny kryminalnej. A tego nie chcemy.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 05-05-2010 o 17:22
Skontaktuj się z nami