Szukaj
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
mozilla + mozbackup i sprawa kopii załatwiona
przy okazji można też skopiować całego firefoxa
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Od przesiadki na Win7 używałem Thunderbirda w nowej wersji, ale dochodzę do wniosku, że ten program jest żenujący. Jest w nim wszystko co sobie tylko twórcy wymyślili, ale podane w niezjadliwej, kompletnie nieintuicyjnej formie (subiektywne odczucie po wieloletnim używaniu Outlooka). W dodatku muł przeokrutny. Myślę o przesiadce na Micro-soft ale mam wątpliwości. Nie wiem czy się dobrze w temacie zorientowałem, ale są dwie opcje- w jednej wiadomości przechowywane są na serwerach (live mail?) i można je odczytać tylko w trybie online właśnie po zalogowaniu, a w drugiej ściąga się je normalnie do kompa (???). No właśnie, chcę wrócić do sprawdzonego, xp-outlookowego trybu. Ktoś testował? Jak się dokładnie ta aplikacja nazywa?
Wystarczy kopiowac katalog z profilem (co wlasnie robi MozBackup, tyle, ze archiwizuje to ZIPem i zmienia rozszerzenie na wlasne). Ja trzymam katalog z profilem w katalogu "Dokumenty", i calosc regularnie archiwizuje na osobnym dysku. Dzieki temu mam kopie wszystkiego, co sie zmienia (+ jakies drobiazgi (konfiguracje, itp. z Program Files)).
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ja używałem Thunderbird w wersji 2 a po lekturze tego wątku przesiadłem się na Mozilla Thunderbird 3. Pytanie dlaczego program sam nie poinformował o możliwości aktualizacji ?
Aktualizacja automatyczna działa tylko w ramach minor releases (np. 2.1 -> 2.2). Major releases (2.x -> 3.x) trzeba ręcznie aktualizować.
w czasach kiedy outlook nie był jeszcze standardem używałem Pegasusa i nada uważam, że jest to jeden z najlepszych niezależnych i darmowych klientów poczty. http://www.pmail.com/
Skontaktuj się z nami