Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jesli potrzeba klienta e-mail, z obsluga usenetu, rss, i np. kalendarzem -- to Thunderbird jest najlepszym rozwiazaniem. Bardzo dlugo uzywalem The Bata, ale nie mial natywnie obslugi grup dyskusyjnych, a bramka email<>news padla w koncu na amen, wiec po wielu rozmyslaniach, czytaniu i samodzielnych testach -- zdecydowalem sie na Thunderbirda. Nie zaluje, chociaz czasami niektore drobiazgi potrafia zdenerwowac. W kazdym badz razie pamieciozernosc tego programu to mit. Odpalony juz od ponad tygodnia -- zajmuje 60 MB. Wersja 2 zabierala jakies 80 MB. Co to jednak jest przy ogromie informacji w nim zawartych i dzisiejszych ilosciach pamieci w komputerach?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    szukam, szperam, coś do obsługi poczty na firmowego kompa. dotąd używałem outlooka, ale wersja dla firm jest droga, tym bardziej, ze reszta pakietu jest mi zbędna. co polecicie. i dlaczego?
    Troszkę nie rozumiem... Co to znaczy "wersja dla firm"? Kupujesz najbidniejszego Office'a, "Basic" bodajże. Masz tylko Worda, Excela i Outlooka. Trochę mi się nie chce wierzyć, że prowadząc firmę, zbędny Ci jest edytor tekstu, czy arkusz kalkulacyjny. Gupią fakturę, czy cokolwiek na papierze firmowym napisać... Office 2007 Basic kosztuje niecałe 6 stówek brutto. No wiadomo, można mieć to samo za darmochę (np. Open Office + alternatywny klient poczty), ale jeżeli do tej pory korzystałeś z programów M$ i się przyzwyczaiłeś, to nie widzę podstaw, żeby się czegoś od nowa uczyć. Mnie przynajmniej szkoda by było na to czasu.

No, ale to tylko takie moje luźne uwagi. I nie zmieniają one faktu, że i Open Office i taki Thunderbird są całkiem ok.

Domyślnie

fajno, ale na 3 stanowiska kwota się przemnaża.
    word, exel - zbędny, a jeśli - mam na domowym.

Domyślnie

Adam, ty potrzebujesz na 3 stanowiska czy tylko na komputer do firmy? Jak tylko do firmy to przeciez mozesz kupic Outlook 2007 bez zbednych dodatkow: http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Of...1897340&sr=1-1 do tego po pojawieniu sie wersji 2010 bedziesz mogl zrobic upgrade za darmo.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Prawdopodobnie Adam posiada trzy stanowiska w firmie. A po co kupować jak można mieć za darmo
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Również mogę polecic Thunderbirda. Korzystam z niego od dłuższego czasu i nie ma żadnych problemów. Skonfigurowane mam dwa konta pocztowe (POP3 oraz IMAP), ustawione filtrowanie wiadomości, a także RSS. Wszystko stabilnie pracuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redstar Zobacz posta
    Również mogę polecic Thunderbirda. Korzystam z niego od dłuższego czasu i nie ma żadnych problemów. Skonfigurowane mam dwa konta pocztowe (POP3 oraz IMAP), ustawione filtrowanie wiadomości, a także RSS. Wszystko stabilnie pracuje.
    jak wielki masz plik z pocztą? Ja widziałem jak Thunderbird zachowuje się przy poczcie mniejszej niż 1GB..... tragedia!!!
    MS Outlook 2007 spokojnie dźwiga 3GB pliki pst. i jest stabilnie, a w razie awarii jest mnóstwo softu do naprawy bazy. Mówię to na podstawie doświadczenia (ponad 100 hostów w firmie jest pod moją opieką) Tak więc do firmy polecam MS Outlook.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    jak wielki masz plik z pocztą? Ja widziałem jak Thunderbird zachowuje się przy poczcie mniejszej niż 1GB..... tragedia!!!
    MS Outlook 2007 spokojnie dźwiga 3GB pliki pst. i jest stabilnie, a w razie awarii jest mnóstwo softu do naprawy bazy. Mówię to na podstawie doświadczenia (ponad 100 hostów w firmie jest pod moją opieką) Tak więc do firmy polecam MS Outlook.
    mam sporo filtrów ustawionych i poczta automatycznie rozdzielana jest do różnych folderów, a każdy folder to osobny plik danych. Mogę tylko powiedzieć, że żaden plik nie przekracza jak do tej pory 1GB, a TB chodzi czasem po kilka dni i nie zabiera więcej niż 60-70MB pamięci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Mam aktualnie 870 MB (regularnie robie porzadku -- jak we wszystkich danych). Chodzi normalnie, tzn. szybko, tzn. niezauwazalnie. Thunderbird jest u mnie jednym z programow, caly czas uruchomionych (oprocz tego; Miranda, Windows Media Player, NOD32, Total Commander, Samurize, Maxthon), i nie zauwazam zadnych problemow, spowolnien, czy czegokolwiek na co moglbym narzekac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Więcej, czyli więcej niż 5. Można ustawić 5 kont przychodzących i (chyba) dowolną ilość wychodzących. Mi to 5 niestety trochę mało więc cała reszta z braku innej opcji wisi w thunderbirdzie.

Ale z gmailem jestem niemal zrośnięty jaźnią i dla mnie cokolwiek innego to katorga.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów