Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Error

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Opolszczyzna

Domyślnie Error

Jakiś czas temu na wyświetlaczu pojawiał mi się error,zdarzało się to dość rzadko,kilka razy na dłuższy czas i zazwyczaj wyciągnięcie i powtórne wsadzenie baterii (przy wyłączonym aparacie) pomagało,jednak nie tym razem.Od czterech dni error nie znika,mogę włączyć aparat i nacisnąć migawkę,słychać dźwięk zrobionego ujęcia jednak zdjęcia niema i pokazuje się error,wyciągnięcie karty pamięci czy baterii na dłuższy czas nic nie dało.Niestety nie pamiętam czy wcześniej wyciągałam kartę przy włączonym aparacie chociaż wydaje mi się - że nie.Można liczyć na jakieś rady ? Mój aparat to Nikon D70s.

Domyślnie

Ten error, to rozumiem, jest przy próbie odtworzenia zdjęcia?

Przy innej karcie, ten sam objaw?
    D80 + Nikkor 18-135mm + Sigma 70-300mm + Helios-44M-4 2/58

Domyślnie

Sprawdź na innym aku.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

sprobuj z inna karta, moze wpakowales za duza.
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Sprawdź czy karta nie jest zabezpieczona przed zapisem.Taki prztyczek z boku potrafi się niechcący przesunąć.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Sprawdź czy karta nie jest zabezpieczona przed zapisem.Taki prztyczek z boku potrafi się niechcący przesunąć.
    Przy karcie CF?Chyba,że o czymś nie wiem,ale ja jeszcze nie widziałem kart compact flash z zabezpieczeniami.
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Opolszczyzna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamC Zobacz posta
    Ten error, to rozumiem, jest przy próbie odtworzenia zdjęcia?

Przy innej karcie, ten sam objaw?
    Przy próbie wykonania zdjęcia,wszystko inne jest sprawne,obiektyw nie jest poluzowany.Moja karta to SanDisk Extreme III (1GB) więc nie sądzę,żeby była za duża,póki co żadną,inną kartą nie dysponuje.
    Ostatnio edytowane przez Zena ; 30-04-2010 o 13:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Festyk Zobacz posta
    Przy karcie CF?Chyba,że o czymś nie wiem,ale ja jeszcze nie widziałem kart compact flash z zabezpieczeniami.
    Sorry nie skojarzyłem,że to N D70s i ma CF.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zena Zobacz posta
    Jakiś czas temu na wyświetlaczu pojawiał mi się error,zdarzało się to dość rzadko,kilka razy na dłuższy czas i zazwyczaj wyciągnięcie i powtórne wsadzenie baterii (przy wyłączonym aparacie) pomagało,jednak nie tym razem.Od czterech dni error nie znika,mogę włączyć aparat i nacisnąć migawkę,słychać dźwięk zrobionego ujęcia jednak zdjęcia niema i pokazuje się error,wyciągnięcie karty pamięci czy baterii na dłuższy czas nic nie dało.Niestety nie pamiętam czy wcześniej wyciągałam kartę przy włączonym aparacie chociaż wydaje mi się - że nie.Można liczyć na jakieś rady ? Mój aparat to Nikon D70s.
    Włącz opcję "zrobienie zdjęcia bez karty CF" o ile się nie mylę, jest coś takiego w menu, wyeliminujesz błędny zapis na kartę - samą kartę. Zdejmij obiektyw, włącz czas B, naciśnij spust i sprawdz czy lustro opada prawdłowo (bez obiektywu) Włącz tryb "czyszczenie matrycy" - bez obiektywu, naciśnij spust i sprawdz czy migawka prawidłowo się otwiera. Osobiście usterka niestety "pachnie" mi awarią migawki...
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Opolszczyzna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Włącz opcję "zrobienie zdjęcia bez karty CF" o ile się nie mylę, jest coś takiego w menu, wyeliminujesz błędny zapis na kartę - samą kartę. Zdejmij obiektyw, włącz czas B, naciśnij spust i sprawdz czy lustro opada prawdłowo (bez obiektywu) Włącz tryb "czyszczenie matrycy" - bez obiektywu, naciśnij spust i sprawdz czy migawka prawidłowo się otwiera. Osobiście usterka niestety "pachnie" mi awarią migawki...
    Dzięki wielkie za pomoc ale instrukcja została pożyczona znajomemu (z tym samym modelem aparatu) i nie wiem kiedy ją odzyskam,próbowałam posłużyć się wyszukiwarką internetową ale wujek google też tym razem nie doszukał się niczego sensownego.Jeżeli ktoś wie gdzie w moim sprzęcie mogę znaleźć te opcje to byłabym wdzięczna,menu mam w języku angielskim,szukałam dzień i noc,bez efektów...

Mam nadzieje,że to jednak nie migawka...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów