Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: brudny UV

Domyślnie brudny UV

Cześć Wam
    Doradźcie filtr Hoya Pro1 Digital MC UV-0 dziecko mi dotknęło paluszkiem wyczyściłem delikatnie ściereczką z mikrofibry z dodatkiem spraju z vision-expres do okularów ale chyba jest nie taki jak był poprzednio, czym go doczyścić.
    Po9zdrawiam Edek R.

Domyślnie

Hoya czyści się bardzo ciężko (bynajmniej dla mnie - mam UV Super HMC i jest ciężko), ale ja czyszczę na "chuh" i pokrowcem od obiektywu (pokrowiec od mojej tokiny jest z mikrofibry ) i poleruję tak długo, aż jest dobrze. Nie baw się z tym za dużo.

Domyślnie

Seta smirnofa, chuchnij i wytrzyj w bezsmakowy i bezzapachowy papier toaletowy - ja tak robie i działa.
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Edek

Domyślnie

tak na poważnie to cleanser ipa i mikrofibra.
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Najlepsza metoda - płyn do naczyń i bieżąca woda bez tarcia szmatą bez rysowania bez owalnych smug - idealnie czyste

Domyślnie

a ja swoje B+W czyszczę parę, delikatnie z większej odległości nad czajnik i ściereczką do optyki i gitara

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeeJott Zobacz posta
    Najlepsza metoda - płyn do naczyń i bieżąca woda bez tarcia szmatą bez rysowania bez owalnych smug - idealnie czyste
    potwierdzam i ze swojej strony polecam ludwika
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

A ja zakupiłem lenspena i czyszczę tym i obiektywy i filtry i też jest gitara. Filtrów Hoya nie używam, ale wszystko przede mną bo idzie jeden pocztą, natomiast posiadam Marumi UV WPC i z jego doczyszczeniem nie mam absolutnie żadnych problemów.
    Nikon + Nikkory + Lampa + reszta gratów w ciężkiej torbie = i tak mało czasu na wszystko...

Uprawnienia umieszczania postów