Poszukuję niedrogiego noclegu w Rzymie z dobrą komunikacją np. okolice metra. Może macie jakieś doświadczenia i namiary?
Szukaj
Poszukuję niedrogiego noclegu w Rzymie z dobrą komunikacją np. okolice metra. Może macie jakieś doświadczenia i namiary?
My w zeszłym roku gościliśmy się w hotelu Orazia i bardzo polecamy! Metro przy hotelu, a do samego Koloseum rzut beretem
Jedynie jedzenie wstrętne, ale te śniadania kontynentalne chyba wszędzie takie są...
D300, obiektywy i studio
polecam http://www.rzym.it/
zapytaj tam - napewno ktoś coś podrzuci
http://www.sursumcorda-dom.org/
Nocowałem w domu pielgrzyma między Świętami Bożego Narodzenia, a nowym rokiem. To jest dom Pielgrzyma, siostry bardzo miłe, z chęcią pomogą.
D300 + Delta MB-D80 + Tamron 28-75m + Takumar 50mm 1.4
Dziękuję za wszystkie sugestie. Gdyby jeszcze ktoś miał jakiś namiar to chętnie skorzystam![]()
A czy możesz podać ile kosztuje wynajęcie tam pokoju?
Ja mam zarezerwowane miejsce w Domu Polskim.
Płacę od osoby 20Euro w pokoju bez łazienki. Łazienka wspólna na piętrze.
Za osobę w pokoju z łazienką trzeba zapłacić 25Euro, ale w terminie który mi odpowiada już nie ma miejsc.
DOM POLSKI JAN PAWŁA II
Ośrodek Dokumentacji i Studium Pontyfikatu Jana Pawła II
Via Cassia 1200
00189 Roma
Italia
REZERWACJA:
Tel: 0039 06 303 10 398
0039 06 303 65 181
0039 06 303 66 196
Fax: 0039 06 303 10 446
E-mail: [email protected]
KOMUNIKACJA:
Dom jest położony w północno-zachodniej części Rzymu-Giustiniana, przy trzecim zjeździe z rzymskiej obwodnicy (Grande Raccordo Anulare), w odległości 12 km od centrum miasta. Szybkie i wygodne połączenie z Watykanem a także lotniskiem Fiumicino zapewnia kolejka FM 3, kursująca co 15 minut na trasie San Pietro – Stazione Giustiniana. Jest też możliwość korzystania z dwóch linii autobusowych: 201 i 907.
Dom Polski Jana Pawła II zapewnia miejsca noclegowe dla 100 osób w pokojach od 1 do 4 łóżek, z łazienkami lub bez łazienek. Stwarza możliwość korzystania ze śniadań i obiadokolacji oraz żywienia się we własnym zakresie (jest do dyspozycji bardzo dobrze wyposażona kuchnia). Organizuje zwiedzanie zabytków i miejsc świętych Rzymu i okolic oraz dysponuje bezpiecznym parkingiem dla autokarów i samochodów.
marcinc - wielkie dzięki za info!
Witam!
Byłem tam 2 lata temu na Sylwestra caly tydzien. Dojazd bardzo dobry - smigalem caly czas kolejka do Rzymu, raz czy dwa przejechalem sie wspomnianymi autobusami (straaaasznie dlugo).
Wychodzac z domu polskiego musisz pamietac by powiedziec na recepcji, ze wrocisz pozniej (chyba po 22.00 zamykaja wejscie i trzeba dzwonic na domofon).
Przechodzac przez ulice masz taki mini-market - cos jak Biedronka czy Lidl. Jedlismy sniadania (za jakies grosze), a potem caly dzien w Rzymie i tam sie stolowalismy.
Czysto, spartansko, tanio. Tylko nie wiem czy teraz jak bedziesz dzwonil to czy beda mieli wolne miejsca - w wakacje bywaja dosc oblezeni.
Polecam
P.S. Jak cos to wal PW
Chyba to jest Nikon z literką D
Skontaktuj się z nami