Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25
    Elizka
    Gość

Domyślnie Poszukuję praktyk

Witam
    Fotografuję amatorsko od 4 lat, w tym roku zaczęłam naukę na kierunku Fototechnik i poszukuję niebanalnego miejsca do odbycia bezpłatnych praktyk 4-tygodniowych w lipcu tego roku. Chcę rozwijać swoje umiejętności, zdobywać doświadczenie w fotografii, a także powiększać własne portfolio. Byłabym wdzięczna za jak najszybszą odpowiedz.
    Z góry dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 25-04-2010 o 22:13 Powód: gramatyka, interpunkcja... a później dopiero fotografia :]

Domyślnie

Witam koleżankę "po fachu".
    Napisz może, jaka forma praktyk by cię interesowała.
    Czy wolisz pracę w studiu, jako fotoreporter, laborant czy sprzedawca w sklepie?

Ja szukając praktyk poszedłem po najniższej linii oporu i w pierwszym roku wybrałem miejsce najbliższe.

Elizka
    Gość

Domyślnie

jeszcze nie "po fachu" ale w trakcie
    powiem tak, chciałabym odbyć te praktyk, i nie chodzi mi o podpisanie papierka, a o nauczenie się czegoś,
    nie mam konkretnych wymagań, chciałabym taki rodzaj praktyk bądź zakładu, który zajmuje sie wieloma rzeczami
    np. od wywoływani przez śluby po reportaże i inne tego typu rzeczy (zeby dowiedzieć się więcej niż w szkole)
    nie chciałabym takiego zakładu, w którym główny fotograf jest totalnym amatorem który kupił sobie aparacik
    i myśli ze jest fotografem, chce to odbyć u profesjonalisty po szkole, na tym mi zależy..
    a czy mi się uda .... okaże się ale bardzo na to liczę

miejsce nie gra roli, nie musi być to miejsce najbliższe, jeśli bym znalazła super zakład fotograficzny, taki jak bym chciała, to nawet i nad morze czy w góry bym pojechała... po prostu jest to dla mnie bardzo ważne ...

UFF skończyłam wypracowanie ;p
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 25-04-2010 o 22:11 Powód: a może by tak zacząć od ortografii, gramatyki i interpunkcji...?

Domyślnie

Hmmm... nie wiem jak bardzo to się zmieniło, ale dawniej praktyki (dyplomowe) wyglądały mniej więcej tak:

pracodawca: Jaką uczelnię pan skończył?
    praktykant: UJ (nazwa uczelni totalnie przypadkowa, może byc i UW, AGH... co kto woli ).
    pracodawca: Doskonale! To tu jest miotła i tak się zamiata...

Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elizka Zobacz posta
    chce to odbyć u profesjonalisty po szkole
    akurat w tym fachu profesjonalista nie musi byc po szkole . nawet na tym forum malo ktory zawodowiec skonczyl szkole w kierunku fotografii . ale domyslam sie o co Ci chodzilo kiedy to pisalas
    POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Bełchatów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Hmmm... nie wiem jak bardzo to się zmieniło, ale dawniej praktyki (dyplomowe) wyglądały mniej więcej tak:

pracodawca: Jaką uczelnię pan skończył?
    praktykant: UJ (nazwa uczelni totalnie przypadkowa, może byc i UW, AGH... co kto woli ).
    pracodawca: Doskonale! To tu jest miotła i tak się zamiata...

Rok temu, praktyki w banku (nie ja robiłem, kolega z polibudy):
    pracownik [raczej młody]: cześć. gdzie studiujesz?
    kumpel: polibuda we Wrocławiu.
    pracownik: super. to przygotuj kawę, usiądź tam i patrz co ja robię.
    [mija 8 godzin i 2 kawy]
    pracownik: no, to koniec na dzisiaj, możesz iść do domu.
    Także niewiele się zmieniło. :P [zamiast zamiatania jest przygotowywanie kawy]

Domyślnie

To się akurat potwierdza.
    Większość osób które znam na tym forum nigdy nie miało styczności ze szkołą foto, a robią zdjęcia znacznie lepsze ode mnie.

Co do praktyk, to radziłbym ci poszukać czegoś "większego".
    Małe zakłady zazwyczaj skupiają się na sprzedaży filmów do aparatów i zbieraniu zamówień na odbitki.
    Już np: w takim MediaMarkcie masz możliwość pracy przy labie i oglądanie, jak wykonywane są odbitki.

Sam natomiast proponowałbym ci znaleźć jakieś studio reklamowe czy coś w tym rodzaju.
    Tam możesz podpatrzeć jak pracują fotografowie wykonujący zdjęcia do gazet, reklamówek itp.

Elizka
    Gość

Domyślnie

nie chciałabym, żeby moje patyki ograniczały się do parzenia kawy... od czasu do czasu czemu nie, ale nie ciągle... chciałabym się dowiedzieć czegoś o fotografii więcej, a nie o parzeniu kawy

a odnośnie większych zakładów, prośbę o praktyki kieruję wszędzie gdzie sie tylko da, ale nie jest to takie łatwe jak się zdaje, bardzo ciężko...

ale jeśli macie jakieś znajome zakłady fotograficzne, studia reklamy badz cos takiego typu, bardzo bylabym wdzieczna za pomoc kesli ktos by mi polecił lub jakby mnie gdzies polecił....
    praktyki sa darmowe, wiec wy macie pomoc z mojej strony, a ja moge sie czegos wiecej dowiedziec, doszkolić, jest to korzyść dla obydwu stron...
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 25-04-2010 o 22:15 Powód: gramatyka, interpunkcja... do znudzenia

Domyślnie

Skoro nie ma chętnych żeby cie wziąć pod swoje skrzydła, to widocznie nie wszystkim jest to na ręke

Ucz się na własną ręke i rób zdjęcia. Lepszej drogi dostępnej od zaraz chyba nie ma

Domyślnie

Nie wiem jak u ciebie, ale nam dali listę firm i zakładów, które mają podpisaną jakąś umowę o prowadzenie praktyk.
    Było tam sporo naprawdę dużych firm i wydawnictw, np.: Gazeta Wyborcza, wyd. Bauer, Super Expres, TVP, Profilab, MediaMakrt i wiele innych, dlatego dziwię się, że to tobie każą szukać na własną rękę.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów