Witam potrzebuję pomocy czy ktoś zna kontakt do osoby, serwisu potrzebuje odzyskać dane z komputera (laptop) padł na 100% twardy dysk. Pozdrawiam Michał.
Szukaj
Witam potrzebuję pomocy czy ktoś zna kontakt do osoby, serwisu potrzebuje odzyskać dane z komputera (laptop) padł na 100% twardy dysk. Pozdrawiam Michał.
A skąd wiesz, że padł dysk? Ani be, ani me?
Krzysztof Paszkiewicz
Bo po wyjęciu nie działa w przenośnej obudowie.
Ostatnio przechodziłem odzyskiwanie danych. Mogę Ci podać namiar do firmy, która to robi w Bydgoszczy, ale osobiście to odradzam odzyskiwanie danych, jeśli nie masz tam jakichś ważnych danych, np. firmowe projekty za grubą kasę.
Raz, że odzyskiwanie danych kosztuje, dwa, że w odzyskanych danych dostajesz surowy obraz dysku. Czyli wszystko razem wymieszane i nazwy plików zmienione na ciąg cyfr.. Układać takie coś, to wg mnie makabra..
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
"...i rzekł im Pan: czyńcie zapasowe kopie, albowiem w nich los wasz wskazany.
i oni czynili, i to było dobre. Razu lecz pewnego kopii postąpić zapomnieli
i zagrzmiał On i straszliwą klątwę nastręczył. Od czasu tego ni dzieci nie płodzili
ni pola nie zaprawiali ni biesiad sprawiali. Jeno gorycz stanowili."
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Proszę podaj adres oraz cenę ile to kosztowało i czas wykonania takiej usługi na PM. dla mnie to bardzo dziwne bo dziecko uderzyło lekko w laptop i taki zgryz (PECH) a dysk wymienny który upadł mi kiedyś z 1.5 metra dalej działa. Mam tam 2 pliki które są dla mnie cenne.
Oj to beda kosztowne pliki. Ja kiedys po padzie zasilania w dysku kupilem ten sam model, podmienilem plytke i zgralem dane, ale to chyba byl cud. Teraz juz wiem ze lepiej cenne dla mnie pliki trzymac w 2-3 miejscach na min. 2 kompach.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-04-2010 o 12:19 Powód: lit.
D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900
Akurat wszystko inne miałem zarchiwizowane i skompresowane tylko te dwa pliki, a w dysku padła iglica bo słychać jak chce ruszyć być może wystarczy jej pomóc![]()
Pokombinuję zaraz bo o 1 w nocy to najchętniej go z 3 piętra wyrzucił.
Skontaktuj się z nami