Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Skalibrujcie sobie może monitory.
    Na 1 twarz jest daleko od bieli. Zwracają uwagę przeostrzone brwi i rzęsy, poza tym przyjemne. 2 - twarz za jasna, to raczej nie przepał tylko zła konwersja.
    Poza tym modelka spięta, rozluźnij ją trochę i będzie dobrze.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

zdjęcia do kosza przez obróbkę twarzy... przesadzone to mało powiedziane!!! na 1 jedna wielka jednolita plama, na 2 mimo BW to jakieś plamy powyłaziły - koszmarek, na 3 to już w ogólnie twarz wygląda jak latarnia morska, bije na kilometr jasnością, za to ostatnie jest całkiem przyjemne i fajne
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

missbizarre - ała :P a tak poważnie, dzięki za krytyczne uwagi. Muszę uważać z tym co robię ze zdjęciem na PC, nie mam dużego doświadczenia z portretami więc trochę ekeprymentuję, no i wychodzi to różnie ale człowiek uczy się na błędach. Dlatego bardzo dziękuję Wam wszystkim za poświęcenie mi odrobiny czasu i wyrażenie waszego zdania.

Chciałbym aby twarz była równomiernie oświetlona ale chyb zabieram się do tego od złej strony. Tj. korygując obraz po sesji.

Modelka była spięta, też to widzę i na tym polu także się nie popisałem, ale myślę że niedługo umówię się z nią jeszcze raz i postaram się aby było lepiej.

Jeszcze raz dziękuję Wam za komentarze.

Jarek Saternus

Domyślnie

przepraszam, że 'ała' ale ja też się tak uczę
    a pokaż może jakąś surowiznę?
    no i masz absolutną rację, że zdjęcie robi się przed naciśnięciem migawki, no tak mnie przynajmniej uczą
    ostatnie jest naprawdę fajne, tak trzymaj!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    przepraszam, że 'ała' ale ja też się tak uczę
    a pokaż może jakąś surowiznę?
    no i masz absolutną rację, że zdjęcie robi się przed naciśnięciem migawki, no tak mnie przynajmniej uczą
    ostatnie jest naprawdę fajne, tak trzymaj!
    Coś jeszcze pokaże, może nie surowe ale bliskie temu zdjęcie. Ale to dopiero za tydzień, jestem poza Krakowem.

Tak na marginesie, zdradzisz kto i gdzie Cię uczy?

Domyślnie

dziwnie wygląda obróbka twarzy. To raczej nie kwestia plastiku ale chyba autor sam nie wiedział co chce zrobić, dlatego skopał obróbkowo cały set.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Mosquito...czym świeciłeś i przez jaki słoik patrzyłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wĄs Zobacz posta
    Mosquito...czym świeciłeś i przez jaki słoik patrzyłeś?
    Świeciłem tylko na dwójce, sabinką przez białą parasolkę. Szkła to n 50 1.4 i n 85 1.8, jak to zwykle u mnie.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

troszkę biało na twarzy ale zdjęcia poza tym przyjemne w odbiorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mosquito Zobacz posta
    Coś jeszcze pokaże, może nie surowe ale bliskie temu zdjęcie. Ale to dopiero za tydzień, jestem poza Krakowem.

Tak na marginesie, zdradzisz kto i gdzie Cię uczy?
    ja się uczę tu: FOTOKUJAWY

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów