Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
    Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Jeżeli to foto jest skopane, to jak określić większość zdjęć z tego forum ??
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Dobrze. Złość jest zbyteczna.
    W takiej kompozycji szczególnie widoczna jest wada podziału kadru. Nie będę tutaj przepisywał książek.
    Nadmierny kontrast pierwszego planu jest zbędny. Zakłóca ciekawą dynamikę nieba.
    Kolory są gęste, co w tym przypadku nie jest szczególna zaletą.
    Zasada, że w obrazie ciemnym głównym elementem będą elementy jasne jest w części zachowana.
    To dotyczy również kontrastu i ostrości. Tutaj głównym elementem są drzewa (krzaki) w lewym dolnym.

Ciężkość elementów ze względu na kształt otaczających przedmiotów ma tez znaczący wpływ.
    Popatrz na zdjęcia, które robi Nemeth. Jest mistrzem separacji kształtu.
    Dokładnie tego, co tutaj zawaliłeś i się sadzisz.
    Jeśli chcesz coś jeszcze to motyw jest często związany z formą. Temat i motyw główny.
    Tutaj motywy poboczne zawaliły temat. Kontr motyw uzupełniający- akompaniujący.
    Tworzenie deseniu urozmaicenie tła.

Cytat Zamieszczone przez rainer Zobacz posta
    Jeżeli to foto jest skopane, to jak określić większość zdjęć z tego forum ??
    To jest sprawa aspiracji nie możliwości. Dwie różne rzeczy tak?
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 17-04-2010 o 16:33
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

Mz. "wpadka" dużo lepsza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docentx Zobacz posta
    Popatrz na zdjęcia, które robi Nemeth. Jest mistrzem separacji kształtu.
    Dobrze.......mysle ze powinines zobaczyc moje wczesniejsze kadry z tego miejsca.......
    A co do Nemetha.....no panie mnie do niego nie przykladaj bo mnie jeszcze do takiego poziomu daleko.....
    Twoja wypowiedz jest teraz duzo przyjemniejsza w odbiorze niz "skopane"........mam nadzieje ze twoje slowa sa podparte praktyka bo wiedza ksiazkowa to nie wszystko

Domyślnie

Mam tak jak wszyscy. Coś mi się podoba lub nie. Bez złości.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docentx Zobacz posta
    Mam tak jak wszyscy. Coś mi się podoba lub nie. Bez złości.
    Nie ma zlosci......
    pozdrawiam......

Domyślnie

Kadrowo bardzo dobre ale to światło nie należy do najlepszych
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Kadr zasługuje na górę, ale nie mam y wpływu na to, może mniej bym jej widział, jako cołość jest dobrze mz. Pewnie tam wrócisz i dobrze bo miejsce zacne, a jak masz więcej w różnych warunkach to warto pokazać, myślę, że na forum nie powinno być przemęczenia tlko spostrzeżenia
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

bardzo ładne

Domyślnie

Za Januszem, bardzo fajny kadr. Naprawdę dobry krajobraz - uwagi kolegów na miejscu, co nie przeszkadza znacząco w odbiorze całości.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 18-04-2010 o 07:32 Powód: pis.
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów