Jeżeli to foto jest skopane, to jak określić większość zdjęć z tego forum ??
Szukaj
Jeżeli to foto jest skopane, to jak określić większość zdjęć z tego forum ??
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Dobrze. Złość jest zbyteczna.
W takiej kompozycji szczególnie widoczna jest wada podziału kadru. Nie będę tutaj przepisywał książek.
Nadmierny kontrast pierwszego planu jest zbędny. Zakłóca ciekawą dynamikę nieba.
Kolory są gęste, co w tym przypadku nie jest szczególna zaletą.
Zasada, że w obrazie ciemnym głównym elementem będą elementy jasne jest w części zachowana.
To dotyczy również kontrastu i ostrości. Tutaj głównym elementem są drzewa (krzaki) w lewym dolnym.
Ciężkość elementów ze względu na kształt otaczających przedmiotów ma tez znaczący wpływ.
Popatrz na zdjęcia, które robi Nemeth. Jest mistrzem separacji kształtu.
Dokładnie tego, co tutaj zawaliłeś i się sadzisz.
Jeśli chcesz coś jeszcze to motyw jest często związany z formą. Temat i motyw główny.
Tutaj motywy poboczne zawaliły temat. Kontr motyw uzupełniający- akompaniujący.
Tworzenie deseniu urozmaicenie tła.
To jest sprawa aspiracji nie możliwości. Dwie różne rzeczy tak?
Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 17-04-2010 o 16:33
„Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
--EIZO--
Mz. "wpadka" dużo lepsza.
Dobrze.......mysle ze powinines zobaczyc moje wczesniejsze kadry z tego miejsca.......
A co do Nemetha.....no panie mnie do niego nie przykladaj bo mnie jeszcze do takiego poziomu daleko.....
Twoja wypowiedz jest teraz duzo przyjemniejsza w odbiorze niz "skopane"........mam nadzieje ze twoje slowa sa podparte praktyka bo wiedza ksiazkowa to nie wszystko![]()
Nikon http://greg77.com/
Mam tak jak wszyscy. Coś mi się podoba lub nie. Bez złości.
„Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
--EIZO--
Nikon http://greg77.com/
Kadrowo bardzo dobre ale to światło nie należy do najlepszych![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Kadr zasługuje na górę, ale nie mam y wpływu na to, może mniej bym jej widział, jako cołość jest dobrze mz. Pewnie tam wrócisz i dobrze bo miejsce zacne, a jak masz więcej w różnych warunkach to warto pokazać, myślę, że na forum nie powinno być przemęczenia tlko spostrzeżenia![]()
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
bardzo ładne![]()
Za Januszem, bardzo fajny kadr. Naprawdę dobry krajobraz - uwagi kolegów na miejscu, co nie przeszkadza znacząco w odbiorze całości.![]()
Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 18-04-2010 o 07:32 Powód: pis.
Pozdrawiam, Grzegorz.
Skontaktuj się z nami