Close

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 171

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    roześlij to po wszystkich portalach foto.
    Przemilcze to... Bystry uzytkownik zauwazy... (A i tak wszystkiego nie wiecie...)

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Nie za bardzo podoba mi się sytuacja, w której przedstawiciel producenta idzie na wojnę ze swoimi klientami. Moim zdaniem coś tu jest nie tak.
    Mi tez nie.
    Pisalem to juz setki razy. Sami sobie bata ukrecili. Czlowiek idzie im na reke, zmienia domene, a tu taka heca.

ps. Co do samych wypowiedzi. "Koledzy" z Nikon PL baczcie obserwuja, co dzieje sie tu na forum i na stronie PNS. Obserwuja statystyki mozna naprawde wiele sie dowiedziec. Czy wiecie, ze sa w scislej czolowce pod wzgledem wejsc na ZSF (PNS)? Gdzie na pierwszym i drugim jest np. taka TPSA i Netia (jako provider, wiec skupia pod soba miliony uzytkownikow)! Ba, oprocz GA mam tez podglad w czasie rzeczywistym (!), kto, gdzie, skad,po co i na ile wchodzi na ZSF. Wszystko widac jak na dloni. Tak wiec spokojnie, czytaja i obserwuja.

ps2. Pozdrowienia dla "kolegow". Ten watek tez pewnie czytaja.

Domyślnie

Opinie o serwisie się powoli poprawiały. Jakby poczekali dłużej i dalej się na postępu starali to stronka PNS mogłaby wspierać jakość marki Nikon - to, że chcą zamknąć usta, zamiast faktycznie coś zmienić - choćby kontrolę jakości, to budzi moje obawy czy teraz znowu nie będzie gorzej. Chociaż strona nadal działa, to pod takim adresem trudniej będzie ją znaleźć poza Polską i będzie mniej hałasu robić na zewnątrz.

Odkąd robię zdjęcia to o żadnym innym serwisie nie słyszałem tyle dobrego jak o serwisie Nikona, że to marka sama w sobie i w ogóle. Nie dość, że legenda szła za aparatami to dodatkowo serwis ją wzmacniał. wywadawało się to nierozerwalne, wpisane na stałe w markę Nikon. Ludzie którzy pracują w serwisie powinni mieć tego świadomość i pracować tak, żeby tego nie psuć. Po publikacjach PNS, jak obsługa zaczęła sie poprawiać pomyslałem, że to dobry znak, że może legenda powróci, że może osoby które w serwisie pracują zaczną myśleć inaczej, bo po pierwsze było tyle opini krytycznych, a po drugie, bo będa mieć satysfakcję, gdyż coraz więcej jest zadowolonych osób , a teraz juz sam nie wiem. Mam przeczucie, jak już wyżej napisałem, że nie chodzi tutaj o poprawę działania i zadowolenie klientów, ale o to, żeby maksymalnie wyciszyć cały szum. Chciałbym się mylić i mam nadzieję, że jak już ta kula sniegowa się trochę rozpędziła to może potoczy się dalej.

Poza tym wszystkim jakby nie patrzeć Nikon to również imię i to z długą tradycją, a imion raczej nie można sobie zastrzec.

PS. Wiedziałem, że skrót ZSF z czymś mi się kojarzy i własnie sobie przypomniałem: Zespół Szkół Fototechnicznych na Spokojnej 13 w Warszawie.
    Sowy nie są tym, czym się wydają

Domyślnie

przed chwila oglądałem Turbo Kamerę na TVN turbo w którym użytkownicy Citroena berlingo mieli jakiś problem ze stukaniem zawieszenia w nowych autach , oczywiście problem znany na forach itp ale serwis jak i kierownictwo nie reagowało i nie widziało problemu , ludzie się zebrali i pojechali do Warszawy do kierownictwa citroena , tam rozmowa z prezesem Citroena Polska (jakiś francuz plus tłumacz tez jakaś "szycha" ) oczywiście rozmowa w nerwowej atmosferze przed kamerami itp, ale po tygodniu sprawa została jakoś załatwiona , jednak nagłośnienie i kamery robią swoje .Najlepiej skomentował to jeden gość jak dyrektor powiedział ze to nie ich problem(czy jakoś tak) koleś na to ze to jednak wasz problem bo ci ludzie już nigdy citroena nie kupią. Ot takie małe porównanie do naszego Nikosia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slav1973 Zobacz posta
    Poza tym wszystkim jakby nie patrzeć Nikon to również imię i to z długą tradycją, a imion raczej nie można sobie zastrzec.
    To również świadczy o tym, że po pierwsze nie chodzi wprost o samo zakazanie używania nazwy Nikon. Po drugie pokazuje, że firma Nikon Polska stara się bardziej zastraszyć, a nie, że ma faktycznie podstawy do tego typu dzialań.
    peace & love

Domyślnie

Chcę Tobie podziękować. Za czas jaki poświęciłeś na zbudowanie i administrowanie portalu o wadach i dobrych stronach działania serwisu. Bardzo cenię ludzi co nie pieprzą tylko robią. Pamiętam w jakich okolicznościach tu na forum ta inicjatywa się zrodziła. Tym bardziej doceniam rzeczowy i wyważony sposób prowadzenia twojej strony.
    Nie będę opowiadał bajek, ze zrezygnuję z Ni.. oops przepraszam z żółtego aparatu. Zbyt wiele moich pieniędzy tkwi w sprzęcie bym ogłaszał,że ze stratą go sprzedam tylko dlatego, że pan dyrektor podejmuje takie a nie inne działania.
    Jestem jednak oburzony takim sposobem traktowania Ciebie i społeczności powiązanej posiadaniem żółtego aparatu.
    Co zrobić mogę ja?
    Obiecuję nie używać nazwy marki, która tak bardzo wrażliwa jest na tym punkcie.
    Zaklejanie logo na aparatach - bez względu na uzasadnienia - zawsze mnie śmieszyło. Dziś zakleiłem znaki na swoich. Nie będę słupem reklamowym firmy która tak próbuje załatwiać sprawy ze swoimi klientami.
    Małe? nieskuteczne? Fotografuję usługowo ludzi. Prawie zawsze ktoś podchodzi i pyta o sprzęt, porady, sugestie zakupu - nie widzę najmniejszego powodu bym nadal radził ludziom zakup aparatu firmy N....n. Małe - może nieskuteczne ???. Myślę, ze w ciągu roku mam około 50 takich rozmów.
    Firmie, albo raczej jej przedstawicielstwu zależy żeby ukręcić sprawie głowę. Jeśli szedłbym na starcie z takim przeciwnikiem szukałbym jak największego poparcia w mediach.
    Trzymam kciuki
    POZDRAWIAM
    Ostatnio edytowane przez RomanZWrocławia ; 15-04-2010 o 12:15
    myślę co piszę

Domyślnie

Taki dziwny pomysł mi przyszedł do głowy: proponuję na znak protestu pozaklejać logo na żółto.
    Na początku potraktowałem to jako żartobliwą myśl w głowie szaleńca, a teraz już nie wiem.

Każda głupia firma może sobie sobie walczyć z klientami, Nikon ze względu na spuścizne minionych lat i deklarowania miłości do fotografi i fotografó po prostu nie powinien. I każdy najmniejszy nawet pracownik powinien wiedzieć, że jak pracuje dla Nikona to oznacza to rzetelność i szacunek dla klienta i jego potrzeb przede wszystkim. Nie chodzi o to, że przecież tak powinno być wszędzie. Chodzi o to, że Nikon sam oparł na tym swoją markę - w pewien sposób sprzedając swóje produkty cały czas nam to obiecuje, a tego po prostu nie ma.
    Jesli chodzi o świadomość niezawodności to same podróże aparatów w kosmos nie wystarczą - tu na ziemi potrzeba wsparcia dobrego serwisu, które zostało na przecież obiecane. Nadal wierzę, że to możliwe - tyle tylko, że nie bez wysiłku.
    Sowy nie są tym, czym się wydają

Domyślnie

Czy żółta firma pl ma jakiś adres e-mail, na który można coś napisać? Znalazłem tylko e-mail webmastera i helpdesk techniczny.

Edit: Strona znowu się im krzaczy: "No suitable nodes are available to serve your request."
    Ostatnio edytowane przez mcl ; 15-04-2010 o 12:48 Powód: zmina nazwy firmy, żeby mnie nie pozwali

Domyślnie

żałosna firma!

po takim numerze i zastraszaniu - proponowałbym w odpowiedzi jeszcze bardziej zareklamować i wypromować tą stronę
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Jakis czas temu rowniez doradzilem znajomemu zakup aparatu marki "żółtego aparatu" ale to byl moj ostatni raz. Wiecej takiego bledu nie uczynie, bede polecal konkurencje i oczywiscie nie omieszkam wspomniec jak sie traktuje spolecznosc uzytkownikow marki "żółtego aparatu". To taki moj maly kamyczek do ich ogrodka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    żałosna firma!

po takim numerze i zastraszaniu - proponowałbym w odpowiedzi jeszcze bardziej zareklamować i wypromować tą stronę
    Wspomniany tu juz gdzies w watku "banerek" bylby swietna forma. Zainteresowane osoby moglyby wkleic go na swoich stronach internetowych. Moja stronka jest w produkcji i jak tylko bedzie taki banerek dostepny to go dokleje do kodu

Nie dajmy sie zastraszyc jakiemus panu dyrektorkowi z "żółtej firmy"

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów