Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Glebia ostrosci i FF

na stronie fotopolis sa wyniki testu dotyczacego glebi ostrosci w lustrzankach ff i nieff. wyniki chyba nieco uspokoja posiadaczy nikonow i ogranicz ( mam nadzieje ) liczbe postow na temat kiedy bedzie w nikonie ff...

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5251
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Matryca pelnoklatkowa glownie zapewnia lepsza jakosc obrazu wiec osobiscie nie moge sie doczekac kiedy bedzie mnie stac na zakup takowej puszki. A glebia ostrosci to juz najmniejszy problem.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + Epson R2880 i inne duperele

Domyślnie

Wychodzi z tego, że lepiej sprawić sobie szkło mające 70/2,8 niż bardziej portretowe 105/2,8 i odsuwać się z nim od modelki...
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

glebia ostrosci to nie jest najmniejszy problem, a ff to wcale niekoniecznie lepsza jakosc. to wszystko niestety nie jest tak proste jak ci sie wydaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    glebia ostrosci to nie jest najmniejszy problem, a ff to wcale niekoniecznie lepsza jakosc. to wszystko niestety nie jest tak proste jak ci sie wydaje.
    Masz moze jakas teorie na ten temat skoro tak twierdzisz??? Czy po prostu rzuciles sobie stwierdzeniem.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + Epson R2880 i inne duperele

Domyślnie

nie jestem teoretykiem, wiec trudno tu mowic o teorii. watek nie jest konkretnie o naszym sporze wiec ogranicze sie do starego, jarego i jakze na miejscu w tym przypadku: wlacz szukaj.
    przejzyj co pisano wczesniej o matrycach ff ( wady, zalety, problemy ze szklami),
    poszukaj dlaczego zdaniem forumowiczow sa lepsze, a dlaczego nie.
    sprawdz najpierw czy rzeczywiscie zawsze najmniejszy lub brak mnoznika ogniskowej ( przepraszam wszystkich za splycenie tematu) daje najlepszy efekt, a zobaczysz ze nie!!!

temat rzucilem bo glebia ostrosci jest chyba najczestrzym argumentem na rzecz ff.
    watek jest zatem o tym ze problem glebi praktycznie upadl, a nie kolejnym biciem piany ff czy nie ff.

Domyślnie

temat rzucilem bo glebia ostrosci jest chyba najczestrzym argumentem na rzecz ff.
    watek jest zatem o tym ze problem glebi praktycznie upadl, a nie kolejnym biciem piany ff czy nie ff.
    Zgadza sie problem glebi ostrosci upadl o czym wspomnialem wyzej a czemu zaprzeczyles.

...a ff to wcale niekoniecznie lepsza jakosc. to wszystko niestety nie jest tak proste jak ci sie wydaje.
    Jezeli porownasz testy FF w Canon'ie 5D z Nikonem D200 zobaczysz o czym powyzej napisalem. Jakosc jest i to o wiele lepsza i nie moim zamiarem jest przedstawiac wyzszosci jednej marki nad druga.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 02-01-2007 o 02:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Matryca pelnoklatkowa glownie zapewnia lepsza jakosc obrazu wiec osobiscie nie moge sie doczekac kiedy bedzie mnie stac na zakup takowej puszki. A glebia ostrosci to juz najmniejszy problem.
    Faktycznie - najmniejszy. Jeżeli chcesz kupić 5D to patrząc na twój zestaw obiektywów, czekają cię naprawdę spore wydatki...

Domyślnie

przykro mi ale to bez sensu przerzucanie sie inaczej ustawionymi slowami.
    czornyj - no wlasnie chocby ten fakt o ktorym piszesz... nie kazde szklo do ff

Uprawnienia umieszczania postów