Szukaj
jedynka to przede wszystkim kiepskie kadrowanie i światło a co do obróbki to sorrki ale ja tam jej nie widzę, no może poza wspomnianym kadrowaniem. Jeżeli nie zależy Ci na 2 i 3 to i dobrze, bo nie napisałbym nic korzystniejszego niż o pierwszym zdjęciu (szczególnie nieudane jest foto nr 2)
D..., F... i cała masa szkła
MZ:
1 - obcięte nóżki, nie rozumiem po co skos - mam wrażenie, że dziewczynka zaraz się zsunie z tej huśtawki, mina - ciekawa, kolorki - szare. Ja bym spróbował bardziej klasyczny kadr.
2 - buzia wyszła żółta, czy to oświetlenie z lampki?
3 - chyba najbardziej sympatyczne z tych trzech, ale BW jest b. szary, a ostrość gdzieś sobie poszła.
Masz świetny sprzęt, więc powodzenia przy kolejnym podejściu.
Nr 1 przed wyglądał tak:
Skośny kadr - wiem, też mi się to trochę nie podoba, ale na prostym w kadr wchodziło coś przyczepionego do ramy huśtawki.
Co do 2 - zdjęcie robione przy słabym oświetleniu lampki, na bardzo wysokim ISO.
1 - Ty podejmujesz decyzję przy doborze kadru, ja tylko daję znać, że MZ on nie jest najszczęśliwszy
2 - iso 800 to nie jest b. wysokie ISO w tym aparaciepoza tym miałeś jeszcze duży zapas w przysłonie - jak było tak ciemno, to po co ją przymykałeś? Ale raczej chodziło mi o kolor skóry - od żarówki zrobiła się żółtawa, warto byłoby moim zdaniem to poprawić.
Co do ISO - mój błąd, spojrzałem na parametry innego zdjęcia. Przysłonę specjalnie miałem ustawioną na 2.8. Sprawdzałem możliwości obiektywu przy różnych konfiguracjach i warunkach (niedawno go nabyłem). W oryginale 2 fota jest dużo ciemniejsza, a nie bawiłem się nią zbyt „dogłębnie” (: A żonie się tak podoba (;
Na jedynce niezbyt fortunny kadr.
Skontaktuj się z nami