Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Trzy spacerniaki

Przedstawiam trzy fotki z sobotniego spaceru.
    Jak się one prezentują na Waszych monitorach?

1.

2.

3.

Wszystkie robione obiektywem N35/1.8

Domyślnie

No to zapytam inaczej.
    Jak Waszym zdaniem wygląda obróbka BW i czy kolorystyka na 3-ce jest do przyjęcia?

Domyślnie

Podoba mi się kolorystyka na 3. Na 1 jak dla mnie w cieniach za czarno. Mało dostrzegalne są oczy i szczegóły na nogach. Do 2 mam mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale brakuje mi chyba z kolei trochę więcej szarości w cieniach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madlenne Zobacz posta
    Podoba mi się kolorystyka na 3. Na 1 jak dla mnie w cieniach za czarno. Mało dostrzegalne są oczy i szczegóły na nogach. Do 2 mam mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale brakuje mi chyba z kolei trochę więcej szarości w cieniach.
    Dzięki, że zainteresowałaś się moim postem.
    170 wejść i tylko jedna osoba chce mi pomóc... szkoda

Jeszcze raz Madlenne dziękuję

Domyślnie

Właściwie mógłbym podpisać się pod komentarzem Madlenne. Od siebie dodam tyle:
    1 - przeszkadza mi winieta. A w ogóle zastanawiam się, czy kadr pionowy nie byłby tu lepszy. W tej chwili z prawej strony jest sporo przestrzeni, a lewa - dziwnie zaciemniona.
    2 - BW - szary, ale MZ kadr dosyć ciekawy, bo jesteś poniżej poziomu oczu dziewczynki
    3 - jak dla mnie zdecydowanie najlepsze, ładne kolory, głębia ostrości w sam raz, ciekawa mina. Jedyne, co możnaby moim zdaniem poprawić to oczy - bo wyszły 2 ciemne plamki.

To takie moje amatorskie uwagi

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    Dzięki, że zainteresowałaś się moim postem.
    170 wejść i tylko jedna osoba chce mi pomóc... szkoda
    Zawsze możesz zapisać się do Klubu Osób Których Zdjęć Się Nie Komentuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Właściwie mógłbym podpisać się pod komentarzem Madlenne. Od siebie dodam tyle:
    1 - przeszkadza mi winieta. A w ogóle zastanawiam się, czy kadr pionowy nie byłby tu lepszy. W tej chwili z prawej strony jest sporo przestrzeni, a lewa - dziwnie zaciemniona.
    2 - BW - szary, ale MZ kadr dosyć ciekawy, bo jesteś poniżej poziomu oczu dziewczynki
    3 - jak dla mnie zdecydowanie najlepsze, ładne kolory, głębia ostrości w sam raz, ciekawa mina. Jedyne, co możnaby moim zdaniem poprawić to oczy - bo wyszły 2 ciemne plamki.

To takie moje amatorskie uwagi

Zawsze możesz zapisać się do Klubu Osób Których Zdjęć Się Nie Komentuje
    hobbits dziękuję za komentarz.

Dokładnie tego typu komentarzy oczekuję jak zamieścił hobbits i Madlenne.
    Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia są słabe, ale jeśli nikt nic nie napisze to nie będę wiedział gdzie popełniam błędy i co robię źle. Uważam, że tylko dzięki konstruktywnej krytyce jestem w stanie nauczyć się poprawnie robić ciekawe zdjęcia. Czasami zastanawiam się czy brak komentarza pod zdjęciem nie potwierdza tego, że komentowane są zdjęcia bardzo słabe albo bardzo dobre, a te przeciętne traktowane są z dystansem. Niech ich autor sam sobie pomoże.

Jeśli chodzi o Klubu Osób Których Zdjęć Się Nie Komentuje to chętnie przeczytam ten wątek i kto wie, może się tam zapiszę.

Pozdrawiam i zachęcam innych do wpisywania się pod moimi zdjęciami.
    Ostatnio edytowane przez marcinc ; 25-03-2010 o 00:55

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

3 mi się bardzo podoba... BW ani kadrowo, ani obróbkowo się nie bronią... mz...

Domyślnie

NBA - dzięki.

Widzę, że kolor Wam się podoba to dodaję jeszcze kolejne dwa z tego samego dnia

4.

5.

Domyślnie

trójka i piątka - tak,
    w jedynce też coś jest co przyciąga uwagę...
    pozostałe jakoś nie przemawiają - ale to subiektywne odczucie

Domyślnie

Zdecydowanie 3 i 5 najlepsze. Kolorystyka bardzo fajna.
    W BW faktycznie za szaro jak dla mnie.
    Pozrawiam
    ....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów