Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Sz P Wiktorze Sobolewski Nikon Polska

Dziś miałem możliwość przekonać się osobiście o "kulturze" i "jakości" obsługi klienta w Nikon Polska oraz działaniu jego serwisu.

Dałem do czyszczenia matryce w NP Warszawa ul Postępu 14 ponieważ w serwis w Berlinie z powodu nawału pracy wykonałby tą usługę dopiero za 2 - 3 dni a ja nie miałem na czekanie czasu. Body było sprawne. Przy czyszczeniu NAGLE serwisant znalazł delikatną rysę na lustrze i o dziwo nagle jak po diable w pamięci błąd mechanizmu naciągu lustra Bardzo dziwne to bo lustro działało poprawnie do czasu oddania do serwisu w Warszawie. Trzy tygodnie po odbiorze z serwisu lustro NAGLE zawiesiło się . Żałuję teraz, że nie zostawiłem go w Berlinie i nie zapłaciłem z góry za czyszczenie i przesyłkę do Polski. Dzwoniłem dziś do Nikon Polska w celu wyjaśnienia tej dziwnej sprawy i zostałem potraktowany jak ... .

Dziwne, że tak chętnie w każdym body wykonujecie za DARMO diagnostykę komputerową skoro za kosztorys bierzecie 30zł i tak ochoczo w sprawnym sprzęcie znajdujecie usterki .

Osoba z którą rozmawiałem ( nawet nie przedstawiła się z imienia i nazwiska ) stwierdziła, że usterki musiały być i koniec dyskusji - ona wie najlepiej jak działało body. Poprosiłem o kontakt z kierownikiem serwisu, niestety nie było go ale miał zadzwonić do mnie o godz. 18 więc poprosiłem o przysłanie mi na adres e-mail pliku z testu komputerowego - diagnostyki ale na próżno czekałem PECH. Nie dostałem drogą - pocztą elektroniczną tak samo jak nie zadzwonił kierownik. Kłania się słowność !!!.

PUSTE słowa i obietnice.

Postanowiłem wysłać do:

Mr KARIYA, Michio President of NIKON CORPORATION

oraz

President of Mitsubishi Corporation

do którego należy Nikon zapytanie cóż to za cuda się dzieją w serwisie w Polsce gdzie nagle w sprawnym sprzęcie znajdują się usterki a za czynności serwisowe które w innych serwisach Europejskich wykonywane są bezpłatnie Nikon Polska każe sobie płacić.

Na razie listy poszły e-mailami w języku angielskim. Wyślę też listy ( papier ) w języku angielskim i zapłacę za tłumaczenie przysięgłe na język JAPOŃSKi i w tym języku też wyślę listy ( papier ).

Na całe szczęście, że pracuję na Canonach i serwisuję je w Niemczech bo strach pomyśleć co by było gdybym musiał polegać na Nikon Polska. Dobrze, że mojego pierwszego D70 nie oddałem nigdy w Wasze ręce a oddanie D50 to był mój błąd. D50 i D70 choć to już zabytki ale swojego czasu służyły mi wiernie i bezawaryjnie serwisowane w Niemczech. D50 do czasu oddania do Nikon Polska.

Może teraz łaskawie nastąpi kontakt ze mną ale chyba prędzej się zdziwię niż to nastąpi.

Pozdrawiam serdecznie.

Admini i moderatorzy bardzo proszę o nie przenoszenie tego tematu i nie łączenie go z innymi. Dziękuję.

Domyślnie

Przez takie sytuacje czasami zastanawiam się nad przesiadką... Jakoś dalej się trzymam przy Nikonach :> Życzę wytrwałości i napisz później jak się zakończyła sprawa

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Wspolczuje i gratuluje samozaparcia! Tak trzymac - moze w koncu cos drgnie! Ja na szczescie narazie bez przygod, ale jak mi sie cos podobnego przytrafi, to ide w Twoje slady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ratel Zobacz posta
    Wspolczuje i gratuluje samozaparcia! Tak trzymac - moze w koncu cos drgnie! Ja na szczescie narazie bez przygod, ale jak mi sie cos podobnego przytrafi, to ide w Twoje slady
    Moja, że tak rzeknę dobra rada

Jeżeli chcesz pozostać na Nikonie przenieś się z serwisowaniem do Berlina:

- rzetelność
    - jakość
    - szybkość
    - kultura
    - gwarancja na wymienione części
    - klient, klient ponad wszystko

Ech Nikon Niemcy to serwis do którego zawsze wrócę.

Domyślnie

biorac pod uwage Twoje posty na forum .. srednio bym wierzyl w Twoja wiarygodnosc
    zepsulo ci sie w aparacie lutro po 3 tyg po powrocie z serwisu?? coz ..zdarza sie.
    jak na gwarancji - pdeslij raz jeszcze zprosba o sprzet zastepczy. jak po gwaracji podobnie. po telefonie i rozmowie wszytko da sie dogadac jesli nie jestes pieniaczem. niestety jestes i dogadac sie nie potrafisz. w zwiazku z tym zamiast narzekac na serwis polski wyslisprzet do niemiec angli czy jakiegokolwiek inengo kraju - bedizesz bardziej zadowolony. w czym probelm? przeciez zyjemy w wolnej europie.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

nikon polska to najwieksze sku... z jakimi mialem doczynienia, nie zapomnę jak gość mi wmawiał że pierwszy raz słyszy że guma się powiększyła na body i przez to odkleiła, na @ nawet nie odpisali kierownik naturalnie nie osiągalny. Jedyne co mogłem zrobić to zmienić system, i to zarobiłem -jestem bardzo zadowolony że nie mam nic wspólnego z tymi opryskliwymi idiotami, robiącymi idiotów z klientów

Domyślnie

a byles juz w serwisie noewgo systemu?
    Andrzej

Domyślnie

Pan Wiktor sam się obroni, więc mój głos nie w tej akurat sprawie. Rzecz w tym, że z tego co od jakiegoś czasu wiemy, w ramach serwisu Nikon Polska jest chyba tylko koordynatorem programu NPS, więc nie bardzo rozumiem zwrot personalny w jego kierunku. Jeśli już, to wypadałoby się zwrócić do szefa serwisu. To tak w kwestii formalnej.

Co do awarii - shit happens. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że technik z NP wziął śrubokręt i zepsuł aparat tak, że po 3 tygodniach migawka odmówiła współpracy. To tylko urządzenie i ma prawo się zepsuć.

Domyślnie

Skoro mechanik przy wymianie świec potrafi zmienić też filtry na stare, żeby klient szybciej wrócił do niego i zapłacił za następną naprawę, to dlaczego takie rzeczy nie mogą się dziać w serwisie foto (nie ważne jakiej marki)
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    Skoro mechanik przy wymianie świec potrafi zmienić też filtry na stare, żeby klient szybciej wrócił do niego i zapłacił za następną naprawę, to dlaczego takie rzeczy nie mogą się dziać w serwisie foto (nie ważne jakiej marki)
    malo to pocieszajace i wcale nie zabawne kurcze.. :/
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów