Szukaj
Przyjemne dla oka, ladne kolorki... ale... zagladalem tutaj kilka razy, starajac sie "zaakceptowac" drzewo w PD... tzn. jego pozycje w kadrze... Nie udalo sie, niestety
Dodalbym troche oddechu z prawej, tym samym ustawil je w mocnym punkcie (przesuniecie kadru o 1cm w prawo) - wtedy bedzie git![]()
Dzięki za komentarz. Mam jeszcze kilka kadrów z tego miejsca, ale tutaj chyba najlepiej wyszły promienie, światła itp. Było odrobinę więcej z prawej ale musiałem lekko naprostować fotę i kilka mm uciekło. Tak czy inaczej mi to bardzo nie przeszkadza. Zawsze mogę z tego zrobić kwadrat bez tego drzewka![]()
Bardzo ładne zdjęcie. Moim zdaniem drzewko umieszczone tak blisko krawędzi kadru nie przeszkadza, jest przeciwwagą dla "ciężkiej" chmury z lewej. Siłą kompozycji tego kadru jest centralnie umieszczone słonko i symetryczny rozkład jego promieni, przesunięcie drzewka rozbiłoby harmonię kadru. Jest świetnie, nic bym nie zmieniał.
Pozdrawiam.
Surfingujące buty.
chyba leciutko bym przyciemnił, fotka się bardziej sklaruje i lekko skontrastuje oraz ożywią się kolorki - ale jest oki![]()
Minimalnie przydałoby się kontrastu by nieco "odpłaszczyć" ale też tan krzaczor z prawej przydałoby się nieco wyciągnąć bo im bardziej do jego środka tym jest ciemniejszy.
Dzięki za opinie. Zatem druga wersja.
Ale jak na obydwie wersje patrzę to bardziej podoba mi się nr 1 no może to drzewko bym podmienił.
Ostatnio edytowane przez Martix ; 14-03-2010 o 10:01
Druga wersja dużo lepsza moim zdaniem. Nabrała charakteru i teraz bardzo przyjemnie odbiera się ten sielski widoczek.
Znacznie lepiej na dwójce.B.fajna fota wyszła.
Troszkę jakościowo,na niebie, się pokrzaczyło...
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami