Dzięki, eee, nie ma czego się wstydzić.
Szukaj
Dzięki, eee, nie ma czego się wstydzić.
A jak według Ciebie czy jest duże zapotrzebowanie na takie zdjęcia typu rig shot?
Nie wiem, buduję dla własnej satysfakcji i przyjemności, co oczywiście nie znaczy że jeśli ktoś będzie chciał uczestniczyć w amortyzacji sprzętu to go przegonię![]()
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Rozumiem, no ja myślałem głównie komercyjne zastosowanie.
Sądzę, że od posiadania riga do sprzedawania zdjęć tego typu wiedzie długa droga; zreszta jest tak ze wszystkim.
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Zgadza się, pochwal się swoimi zdjęciami jak już zbudujesz riga. Powodzenia.
Wydaje mi się, że po to jest forum, aby się dzielić informacją i w sumie co drugi wątek to jakieś przekazanie doświadczenia czy dobra rada. Wokół rigshotów zapanowała taka wielka cisza, jakby to była chińska magia,a tymczasem nawet jakby wszyscy wiedzieli jak zrobić dobry rig, nawet jakby wszyscy go zrobili i nawet jakby wszyscy zrobili super zdjęcia, to... To nie ma to znaczenia, bo w fotografii komercyjnej najbardziej liczą się nie zdjęcia a znajomości. Możesz robić shit a jak masz jakiegoś 'kolesia' w dziale marketingu BMW albo w redakcji to właśnie dostaniesz robotę. Niestety takie są realia i dlatego zdradzanie tajników nie jest zagrożeniem.
Mógłbyś sobie zrobić super sztywnego riga na 8 metrów i używać do jego mocowania super przyssawek, magnesów i innych cudów, a jeśli ja będę miał znajomego, to przymocuję kij od szczotki za pomocą taśmy i sznurków, potem zrobię nieostre i poruszone zdjęcie, potem kolega to upchnie jako rewolucyjną wizję wielkiego artysty, potem firma to kupi a ja trafię z gniotem na okładkę i zgarnę $$$.
C'est la vie![]()
Ostatnio edytowane przez dzygit ; 07-04-2011 o 16:07
Skontaktuj się z nami