Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Waterford / Ireland

Domyślnie

Dzięki, eee, nie ma czego się wstydzić.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MGphotography Zobacz posta
    Dzięki, eee, nie ma czego się wstydzić.
    Jest Kupiłem sobie walkie talkie i teraz łatwiej ustawić mi auto do światła i dobrać tło (przyda się też przy fotkach z rigiem), a po za tym z każdą klatką człowiek czegoś się uczy
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Waterford / Ireland

Domyślnie

A jak według Ciebie czy jest duże zapotrzebowanie na takie zdjęcia typu rig shot?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Nie wiem, buduję dla własnej satysfakcji i przyjemności, co oczywiście nie znaczy że jeśli ktoś będzie chciał uczestniczyć w amortyzacji sprzętu to go przegonię

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Waterford / Ireland

Domyślnie

Rozumiem, no ja myślałem głównie komercyjne zastosowanie.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Sądzę, że od posiadania riga do sprzedawania zdjęć tego typu wiedzie długa droga; zreszta jest tak ze wszystkim.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Waterford / Ireland

Domyślnie

Zgadza się, pochwal się swoimi zdjęciami jak już zbudujesz riga. Powodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pugisan Zobacz posta
    Michał, jeżeli czujesz wewnętrzną potrzebę dzielenia się informacjami dotyczącymi swojej pracy to nie ma problemu.
    Ja po prostu uważam, że sam doszedłem do tego co zbudowałem i jak zbudowałem. I nie uważam, że "muszę" się dzielić tym z wszystkimi.
    Dziwne jakoś nie znalazłem na forum informacji, "guide'ów" na temat tego jak zbudować jak fotografować.
    Jesteś pierwszym chyba który się tym "chwali"
    Powodzenia w "foceniu", na pewno nikt Cie nie wygryzie znając Twoje techniki.
    Wydaje mi się, że po to jest forum, aby się dzielić informacją i w sumie co drugi wątek to jakieś przekazanie doświadczenia czy dobra rada. Wokół rigshotów zapanowała taka wielka cisza, jakby to była chińska magia,a tymczasem nawet jakby wszyscy wiedzieli jak zrobić dobry rig, nawet jakby wszyscy go zrobili i nawet jakby wszyscy zrobili super zdjęcia, to... To nie ma to znaczenia, bo w fotografii komercyjnej najbardziej liczą się nie zdjęcia a znajomości. Możesz robić shit a jak masz jakiegoś 'kolesia' w dziale marketingu BMW albo w redakcji to właśnie dostaniesz robotę. Niestety takie są realia i dlatego zdradzanie tajników nie jest zagrożeniem.

Mógłbyś sobie zrobić super sztywnego riga na 8 metrów i używać do jego mocowania super przyssawek, magnesów i innych cudów, a jeśli ja będę miał znajomego, to przymocuję kij od szczotki za pomocą taśmy i sznurków, potem zrobię nieostre i poruszone zdjęcie, potem kolega to upchnie jako rewolucyjną wizję wielkiego artysty, potem firma to kupi a ja trafię z gniotem na okładkę i zgarnę $$$.

C'est la vie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Mógłbyś sobie zrobić super sztywnego riga na 8 metrów i używać do jego mocowania super przyssawek, magnesów i innych cudów, a jeśli ja będę miał znajomego, to przymocuję kij od szczotki za pomocą taśmy i sznurków, potem zrobię nieostre i poruszone zdjęcie, potem kolega to upchnie jako rewolucyjną wizję wielkiego artysty, potem firma to kupi a ja trafię z gniotem na okładkę i zgarnę $$$.

C'est la vie
    Czysta prawda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MGphotography Zobacz posta
    Rozumiem, no ja myślałem głównie komercyjne zastosowanie.

do komercyjnych zastosowań nie buduje się na rurach , popatrz na youtube jakie zabawki maja .
    ja mam na rurach i są plusy i minusy , dużo trza ćwiczyć zęby nabrać wprawy i zeby foty dobrze wyglądały.

Darek
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 07-04-2011 o 16:07

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów