Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Plecak- D90 18-105

Witam

Chcialbym sie was zapytac czy mial ktos do czynienia z plecakiem Kata DR-466 ? Jesli tak to czy wejdzie do niego D90 ze 105 ? jak wyglada jego wykonanie ? a moze polecacie mi cos innego tak do 280zł ? dzieki za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez BialyBST ; 12-03-2010 o 01:11

Domyślnie

A może CASE LOGIC SLRC 4 ??? na ceneo około 200 zł
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie podoba mi sie wizualnie troche taki teczkowaty i te linki pomaranczowe jakos tak e..

Domyślnie

Polecam kata 3n1 20 - miałem w nim d90 z 16-85 teraz mam d300 z 16-85.

Domyślnie

Posiadam Kata 467 (bliźniak tego o który pytasz). Komora na sprzęt taka sama wiec może coś doradzę. Masz możliwość różnego ustawienia przegródek, ale niestety jak dla mnie w bardzo ograniczonym zakresie. W standardowym ustawieniu mieści się D90 18-105 (ale bez osłony przeciwsłonecznej na obiektywie). Przy przestawieniu przegródek - jest spoko, tzn. mieści się i osłona i zapewne dłuższy obiektyw też spokojnie wejdzie (ale wtedy tracisz jakąś przegródkę - normalnie coś za coś).
    Plecak dość spory, więc jeśli nie masz na razie dużo sprzętu to będziesz nosić powietrze. Wykonanie plecaka- dla mnie super, szybki dostęp -tutaj kiepsko ze względu na budowę, wygoda -chyba super bo na moich plecach leży wspaniale.
    poszukaj w googlach: na temat Katy (każdego z modeli) jest chyba wszystko: opisy, wymiary, zdjęcia i recenzje.
    A teraz moja refleksja:
    Moja Kata na razie nieużywana leży w szafie . Na co dzień po mieście i na krótkie wypady używam Lowepro Slingshot, bo jest dla mnie bardziej poręczny ( w marszu błyskawiczny dostęp do aparatu, nieco utrudniony do obiektywu i dalszych "klamotów" - w Kacie tego dostępu będzie brakować). Po lekkiej modyfikacji Slingshota (zrobiłem obejmę z gąbki na obiektyw) aparat mi nie fruwa po plecaku. Kate zostawię sobie na wycieczki w góry!

Domyślnie

Też mam Kate 467 i jakby mial kupowac teraz jeszcze raz to faktycznie szukałbym czegos innego.
    Założeniem przy upnie plecaka było to, żeby zmieścić body z założonym obiektywem + jescze jakis obiektyw i lampa. Jak miałem tylko d90 i 18-105 to było ok, jak dołozyłem sigme 50-150 i sb-900 to już tak super nie jest - owszem wszystko sie mieści (lampę trzymam w górnej komorze) ale jak dokupie jeszcze 1 szkło to raczej w dolnej komorze już go nie zmieszczę - chyba że będę trzymał osobno body i osobno obiektywy...coś za coś.
    Generalnie wykonanie znakomite - nie ma się do czego przyczepić - wizualnie tez rewelacja - plecak nie rzuca się w oczy, jednak ktoś kto się na sprzęcie zna na pewno rozpozna, że nie jest to jakis szajs z marketu.
    Generalnie jakbym miał ocenić od 0 do 10 to dałbym 7.

pzdr
    D7500 - 35/1.8 - 50-100/1.8 - BENRO A-2681m8

Domyślnie

kata to nie plecak typowo na sprzęt.....masz 2 komory....jedna na sprzęt a 2 na różne różności, lub też na sprzęt, ale na zasadzie swobodnego wrzutu; ).... plecak mam od kilku mc i bardzo sobie chwalę......mieszczę to co mam w stopce w komorze na sprzęt....+ laptop 15' na plecach.....
    zależy do czego i co się potrzebuje.....ja jestem bardzo zadowolony.........szczerze polecam....to taki plecak na co dzień

Domyślnie

a jaka jest roznica pomiedzy 467 a 466? oprocz ceny ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotifer Zobacz posta
    Polecam kata 3n1 20 - miałem w nim d90 z 16-85 teraz mam d300 z 16-85.
    Również polecam ten model. Przesiadłem się z plecaka lowepro i powiem że to dzień do nocy. Jakość wykonania i ergonomia to zupełnie inna bajka. Spokojnie wpakujesz do niego D90+18-105 z założonym tulipanem.
    Sam plecak pojemny zgrabny i wcale nie taki wielki.
    nic...

Domyślnie

to odpowie ktos na pytanie czym sie rozni 467 a 466?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów