Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ö

Domyślnie Ö

... znaczy po szwedzku "wyspa"

Poniżej widok z jednej spośród kilkudziesięciu "Ö" leżących na wschód od Karlskrony (z tą ostatnią w tle).

Zapraszam

"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Technicznie bdb, widokowo.. jeszcze nie wiem, ciekawie wyglądają ci ludzie na skale

Domyślnie

Technicznie świetnie i kadrowo też fajnie. Ludków mogłoby nie być
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Technicznie świetnie i kadrowo też fajnie. Ludków mogłoby nie być
    Podpiszę się.
    LED ZEPPELIN

Rozmowny Awatar maddnes
    Miasto
    Bournemouth uk

Domyślnie

Zwykłe foto...chodzi mi o kadr...
    D80 |D50 | Tamron 70-300| Sigma 10-20 | Marumi DHG | Slick Pro 780 DX|

Domyślnie

Widoczek zaiście bardzo ładny jest w tym dobrym kadrze .
    Co do czynników ludzkich, to jestem za rozwiązaniem może mało humanitarnym, ale czego się nie robi dla sztuki : dwóch białych do wody, czarny może zostać (dla oddania skali).
    Kolorki bardzo fajne, jedynie jak dla mnie, troszkę zbyt dużo kontrastu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Widoczek zaiście bardzo ładny....
    Kolorki bardzo fajne, jedynie jak dla mnie, troszkę zbyt dużo kontrastu .
    Pod ta czescia wypowiedzi kolegi sie w pelni podpisuje...a od siebie dodam, ze widoczek taki troche malo skandynawski (bez fiordow, wodoapadow, gor i tej charakterystycznej surowosci krajobrazow polnocy)...moze dlatego, ze to "tylko" Szwecja a nie Norwegia...
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 11-03-2010 o 10:37
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Co do czynników ludzkich, to jestem za rozwiązaniem może mało humanitarnym, ale czego się nie robi dla sztuki : dwóch białych do wody, czarny może zostać (dla oddania skali).(...)
    No i właśnie utopiłeś dwie niewiasty - w dodatku jedyne w towarzystwie... Ludzi zostawiłem właśnie po to, by skala się nie zgubiła, ale może faktycznie jedna postać byłaby w stanie sprostać temu zadaniu.

Cytat Zamieszczone przez maddnes Zobacz posta
    Zwykłe foto...chodzi mi o kadr...
    Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    (...) widoczek taki troche malo skandynawski (bez fiordow, wodoapadow, gor i tej charakterystycznej surowosci krajobrazow polnocy)...moze dlatego, ze to "tylko" Szwecja a nie Norwegia...
    No właśnie to wszystko zależy jak się cytowaną "skandynawskość" definiuje Jeśli poprzez fajerwerki w postaci fiordów, lodowców i innych tego typu przepięknych ekstremów, to faktycznie niezbyt powyższa fota spełnia te oczekiwania. Tyle, że w tym układzie, cała południowa i większość środkowej części tego quasi-kontynentu również jest średnio skandynawska , jest bowiem w większości płaska, skalista i obmywana morzem "bez fali"... Zmierzam do tego, że nie istnieje jeden uniwersalny krajobraz skandynawski, a całe multum. Oczywiście, jeśli chodzi o atrakcje fotograficzne, to im wyżej na mapie, tym ciekawiej.
    Wracając do zdjęcia, to rzeczywiście przedstawiony krajobraz nie należy do szczególnie efektownych, zdecydowanie nie jest i nie miał być także "ahtystyczny" Ja mam, najzwyczajniej w świecie, słabość do tych prostych i płaskich szwedzkich klimatów i czasem po prostu będę Was nimi "uszczęśliwiał"

Dziękuję za komentarze i uwagi!
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Fremen, w pelni zgadzam sie z tym co powyzej napisales. Osobiscie wole ta skandynawskosc "z wyzszej czesci mapy"...ale plaska i zielona Szwecja, rowniez ma swoj urok...wiec jak dla mnie wrzucaj ile wlezie.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Uprawnienia umieszczania postów