Szukaj
Technicznie bdb, widokowo.. jeszcze nie wiem, ciekawie wyglądają ci ludzie na skale
Technicznie świetnie i kadrowo też fajnie. Ludków mogłoby nie być![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Zwykłe foto...chodzi mi o kadr...
D80 |D50 | Tamron 70-300| Sigma 10-20 | Marumi DHG | Slick Pro 780 DX|
Widoczek zaiście bardzo ładny jest w tym dobrym kadrze.
Co do czynników ludzkich, to jestem za rozwiązaniem może mało humanitarnym, ale czego się nie robi dla sztuki: dwóch białych do wody, czarny może zostać
(dla oddania skali).
Kolorki bardzo fajne, jedynie jak dla mnie, troszkę zbyt dużo kontrastu.
Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 11-03-2010 o 10:37
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
No i właśnie utopiłeś dwie niewiasty- w dodatku jedyne w towarzystwie... Ludzi zostawiłem właśnie po to, by skala się nie zgubiła, ale może faktycznie jedna postać byłaby w stanie sprostać temu zadaniu.
No właśnie to wszystko zależy jak się cytowaną "skandynawskość" definiujeJeśli poprzez fajerwerki w postaci fiordów, lodowców i innych tego typu przepięknych ekstremów, to faktycznie niezbyt powyższa fota spełnia te oczekiwania. Tyle, że w tym układzie, cała południowa i większość środkowej części tego quasi-kontynentu również jest średnio skandynawska
, jest bowiem w większości płaska, skalista i obmywana morzem "bez fali"...
Zmierzam do tego, że nie istnieje jeden uniwersalny krajobraz skandynawski, a całe multum. Oczywiście, jeśli chodzi o atrakcje fotograficzne, to im wyżej na mapie, tym ciekawiej.
Wracając do zdjęcia, to rzeczywiście przedstawiony krajobraz nie należy do szczególnie efektownych, zdecydowanie nie jest i nie miał być także "ahtystyczny"Ja mam, najzwyczajniej w świecie, słabość do tych prostych i płaskich szwedzkich klimatów i czasem po prostu będę Was nimi "uszczęśliwiał"
Dziękuję za komentarze i uwagi!
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Fremen, w pelni zgadzam sie z tym co powyzej napisales. Osobiscie wole ta skandynawskosc "z wyzszej czesci mapy"...ale plaska i zielona Szwecja, rowniez ma swoj urok...wiec jak dla mnie wrzucaj ile wlezie
.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami