Close

Zobacz wyniki ankiety: Grip do D90

Głosujących
115. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • ALPHA Digital MB-D80

97 84,35%
  • DELTA MB-D80 PRO z LCD

18 15,65%
Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 106

Domyślnie

kiedyś miałem taką zagwozdkę.....wolałem dołożyć do oryginału....(używki).....a z tych 2 poleciłbym alphe

Domyślnie

No to Alpha bo w ankiecie zmiażdżyła Deltę. Mam tylko nadzieje że nie przytrafi mi się problem z rozładowywaniem aku. A ankietę postaram się utrzymać jak najdłużej ponieważ nie tylko ja stoję/będę stał przed takim dylematem . Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze.

A swoją drogą jak to w końcu jest z tą Alphą by MEIKE ???

Domyślnie

Polecam Alphe . Mam od tygodnia i swietnie sie sprawuje z oryginalnym aku EL-EN3e jak i z paluszkami AA oczywiscie Eneloop
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    kiedyś miałem taką zagwozdkę.....wolałem dołożyć do oryginału....(używki).....a z tych 2 poleciłbym alphe
    Ja akurat do 90-ki brałbym oryginała. Oszczędzi to nerwów i niemiłych sytuacji gdy ktoś ma powiedzmy ślub/sesję.
    Zamiennik to 1/2 ceny oryginału przy czym 500zł to nie takie ogromne pieniądze.
    Większy problem mam ja bo dać 800zł za MB-D10 + 300zł za EN-EL4a to nie to samo co ~300-350zł za komplet zamienników
    Swoją drogą ciekawe że zamienniki nie są relatywnie tańsze/droższe w zależności od modelu body tak jak to jest w oryginałach Nikonowskich. Można by rzec że więcej zyskam ja, kupując zamiennik MB-D10 niż użytkownik MB-D80 choć obaj zapłacimy tyle samo
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Ja akurat do 90-ki brałbym oryginał. Oszczędzi to nerwów i niemiłych sytuacji gdy ktoś ma powiedzmy ślub/sesję.
    Oj nie przesadzajmy. Mam zamiennik i sobie go chwalę. Żadnego rozładowywania baterii nie zaobserwowałem i robię tyle samo zdjęć na jednym akumulatorku co i bez gripa

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Swoją drogą ciekawe że zamienniki nie są relatywnie tańsze/droższe w zależności od modelu body tak jak to jest w oryginałach Nikonowskich. Można by rzec że więcej zyskam ja, kupując zamiennik MB-D10 niż użytkownik MB-D80 choć obaj zapłacimy tyle samo
    Wcale nie takie dziwne to jest. W końcu technologia wykonania obu modeli gripów nie różni się aż tak bardzo. Nikon najzwyczajniej pobiera bonusik za "elytaryzm"

Cytat Zamieszczone przez magic_zen Zobacz posta
    No to Alpha bo w ankiecie zmiażdżyła Deltę. Mam tylko nadzieje że nie przytrafi mi się problem z rozładowywaniem aku. A ankietę postaram się utrzymać jak najdłużej ponieważ nie tylko ja stoję/będę stał przed takim dylematem . Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze.

A swoją drogą jak to w końcu jest z tą Alphą by MEIKE ???
    Mam MEIKE i jest wszystko ok. Na początku wydawało mi się, że podczas nieużywania aparatu, baterie nienaturalnie szybko się rozładowują. Zrobiłem test i zostawiłem jeden akumulatorek na kilka dni w aparacie bez gripa a drugi na "wolnym powietrzu". Wyszło że oba rozładowują się dokładnie w tym samym tempie co w gripie. W "akcji" też zachowuje się znakomicie i na jednej baterii robię niemal dokładnie tyle samo zdjęć co bez gripa. Doszedłem do wniosku, że gdy jeszcze nie miałem gripa, nigdy nie sprawdzałem prądożerności aparatu a nie mając pkt. odniesienia wydawało mi się, że to właśnie grip rozładowuje akumulatorki.
    Ostatnio edytowane przez TristisAnima ; 09-03-2010 o 14:41
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Ja posiadam DELTY (Janis) Grip, sprawuje się wyśmienicie, model "PRO" ten z LCD.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

A co do tej alphy to jaka jest różnica pomiędzy tą zwykłą a tą MEIKE ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie? Jeszcze raz dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Domyślnie

-Napisem. Oba prawdopodobnie wychodzą z tej samej fabryki.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Tu się nie ma nad czym zastanawiac jesli nie oryginał to tylko ALPHA.Bardzo dobra podróba
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Ja tez posiadam grip DELTY (Janis) Grip model "PRO" z LCD i nie zauwazylem nadmiernego rozladowywania baterii ani problemu ze dzialaniem spustu.

ale pewnosc trzymania i spasowanie elementow to juz inna historia ....

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów