Close

Strona 3 z 34 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Zdjęcia jak to zdjęcia z pełnej klatki i jasnych stałek, ale kolory moim zdaniem przesadzone - programowo podkręcone, jak mówi exif "Saturation = High saturation".
    specjalnie sprawdziłem, na żadnym z zamieszczonych zdjęć nie ruszałem kolorów, ale rozumiem, ze nie wszystkim kolory z M9 podejdą, zresztą juz o tym pisałem, ze są bardzo nasycone, bo nie chcę występować w roli adwokata Leiki

Domyślnie

i to jest dopiero rewelacyjny 24/1.4
    Road to Manila

Domyślnie

To teraz niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy...na czym polega miodność tych zdjęć? Bo poza ********** małą GO i fajnymi kolorami to nie widzę w nich nic. Może, jako dłuższy reportaż to one mają jakiś sens. Ale tak...
    Jak napisał Mavierk: "preselekcji porządnych zdjęć na pewno" - na czym polega ta porządno zdjęciowość?\
    Jakbym ja wrzucił takie foty, i nie byłyby z M9 to peanów by raczej nie było. Więc o co tu biega? O to, że to M9? Jak dla mnie to czysty onanizm.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    To teraz niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy...na czym polega miodność tych zdjęć? Bo poza ********** małą GO i fajnymi kolorami to nie widzę w nich nic. Może, jako dłuższy reportaż to one mają jakiś sens. Ale tak...
    Jak napisał Mavierk: "preselekcji porządnych zdjęć na pewno" - na czym polega ta porządno zdjęciowość?\
    Jakbym ja wrzucił takie foty, i nie byłyby z M9 to peanów by raczej nie było. Więc o co tu biega? O to, że to M9? Jak dla mnie to czysty onanizm.
    Wytłumaczę łopatologicznie. Pokazałem bardzo zróżnicowane fotki i każdy może wyciągnąć swoje wnioski. Ty wyciągnąłeś taki, ze można robić gnioty drogim aparatem ( zresztą też mi odkrycie ), więc jakiejś tam wiedzy Ci przybyło, za co możesz mi podziękować, a nie obrażać.

Domyślnie

Widać, że nie zalapałeś o co chodzi w tym wątku... zresztą gdzie ktokolwiek pisał, że to jakieś wybitne zdjęcia? Gdzie ktokolwiek chwalił coś oprócz kolorów i ogólnie pojętej "plastyki"?
    O co tu biega? No właśnie o to żeby pokazać obrazki jakie wypluwa M9 - a czy to się komuś podoba czy nie, to już inna kwestia.

Domyślnie

Kumam, że to wątek poglądowy. Po prostu tyle się tego naoglądałem, że mi uszami wychodzi. No i pewnie trochę Tobie i Mariowi zazdroszczę.

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Widać, że nie zalapałeś o co chodzi w tym wątku... zresztą gdzie ktokolwiek pisał, że to jakieś wybitne zdjęcia? Gdzie ktokolwiek chwalił coś oprócz kolorów i ogólnie pojętej "plastyki"?
    O co tu biega? No właśnie o to żeby pokazać obrazki jakie wypluwa M9 - a czy to się komuś podoba czy nie, to już inna kwestia.
    O tu.
    Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    kurde... na pewno Leika nie ma preselekcji arcydzieł, ale conajmniej porządnych zdjęć już chyba ma na pewno
    A kolory, no ładne
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

W sumie aparat jak aparat - pełnoklatkowy z dobrymi jasnymi obiektywami musi dać takie plastyczne zdjęcia. Kolory podkręcone programowo, przynajmniej w X1 (exif high saturation), a zdjęcia z M9 są równie mocno nasycone - w każdym razie świat nie wygląda tak jak na zdjęciu z łabędziem, no chyba że w narkotycznej wizji reżysera z hollywood hehe.. Czarno białe już tak nie biją po oczach. Główną zaletą jest na pewno kompaktowość systemu, ale z drugiej strony sam korpus i 90/2 + 24/1.4 to około 1.6 kg więc kompaktowość staje się już dyskusyjna.. Niemniej jednak samo doświadczenie wykonywania zdjęć takim aparatem jest pewnie interesujące, lustrzanki po latach używania są "nudne", tak łatwo zrobić nimi setki, tysiące zdjęć
    Ostatnio edytowane przez raider ; 27-02-2010 o 12:52

Domyślnie

Po prostu tyle się tego naoglądałem, że mi uszami wychodzi. No i pewnie trochę Tobie i Mariowi zazdroszczę.
    )

ale czego zazdroscisz skoro sam napisales ze fotki z niego nie roznia sie od innych aparatow
    Road to Manila

Domyślnie

Kod:
     Napisał S4INT  Zobacz post
    Aaa, to oto chodzi, to dobrze, ja się już bałem że ze mną coś nie teges, że przed monitorem na kolana nie padłem

Same kolorki, fakt, fajne są, tak ładnie nasycone już z puszki

Domyślnie

Tak przy okazji wątku o M9, to jestem ciekaw czy znacząco zmieniona została matryca względem modelu M8, oczywiście poza samym rozmiarem. W Leice M8 fatalnie wypadały niektóre kombinacje kolorów - gorzej niż w tanich Nikonach typu D40 czy Sigmie DP1 za 1200 zł: http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp1/page20.asp Ciekawe więc jak wypadłoby porównanie z nowszym modelem M9.

Strona 3 z 34 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów