Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Nikon D60 i parę spraw związanych z astrofot

Nie jestem posiadaczem D60, ale do obserwacji będę go mieć.
    Z góry przepraszam za moją głupotę i spamowanie.
    1. Jaki pilot? Są zamienniki, są oryginalne. Koniecznie zależy mi na obsłudze bulb'a. Co wybrać?
    2. Czy jest możliwość wyłączenia NR przy długich ekspozycjach? Chcę, żeby aparat jak najmniej ingerował mi w obraz.
    Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za kłopot .

Domyślnie

Piloty są z reguły dobrze opisane, jak Cie stać kup oryginał.
    Redukcję możesz wyłączyć ale jakie ma to odbicie w faktycznej ingerencji w zdjęcie ciężko wyczuć.
    O astro fotografii gadaj z mpwt on się w to bawi.

Tak BTW gdzie jest knurów bo ostatnio się zastanawiałem
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Tak BTW gdzie jest knurów bo ostatnio się zastanawiałem
    ja z drugiego końca Polski ale google prawdę Ci powie

http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&...0&iwloc=A&sa=X
    Nikon FX

Domyślnie

Szukam po prostu pilota który będzie bezproblemowo działać. Jeśli się da, to zamiennik, jeśli trzeba, to oryginał. Na allegro kupić? W fotojokerach ani MM nie mają pilotów spełniających moich wymagań.
    Szumy i tak będę inną metodą usuwać.

A co do lokalizacji Knurowa - koło Gliwic koło Katowic. Generalnie jesteśmy w GOPie.

Domyślnie

co do pilota to jak cie nie stac a chcesz wyprubowac to wlacz aparat na funkcje pilota i pstrykaj domowymi pilotami do tv , dvd, ..... ktorys powinien dzialac u mnie migawke wyzwala co drugi / grundig , kenwood/

Domyślnie

miałem d60 i nieoryginalnego pilota, z allegro za jakieś 15 zl, ale.... działał w domu, w plenerze odmawiał posłuszeństwa, czy to zimno czy ciepło, raz tylko udało namówić mi się go do współpracy, więc kup oryginał, szkoda nerwów

Domyślnie

Moja podróbka działa bezproblemowo i w domu i na polu. Może trafił Ci się jakiś felerny egzemplarz? Mój pilot jest firmy Phottix, oczywiście z alledrogo.pl - kosztował kilkanaście złotych.
    N

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gumiś Zobacz posta
    Szukam po prostu pilota który będzie bezproblemowo działać.
    Mam zamiennik.
    Kiedyś działał bezproblemowo... jeden dzień, po czym bateria była rozładowana. Kupiłem nową bateryjkę i to samo. Za trzecim razem, po założeniu nowej baterii, szybko zaprogramowałem nim pilota od TV i to jego używam do zdalnego wyzwalania migawki przy rzadkich okazjach. Od tamtego czasu zamiennik nie działa, bo więcej bateryjek nie kupowałem i leży gdzieś na dnie starej torby fotograficznej. Te trzy bateryjki kosztowały chyba więcej od zamiennika. Jak będziesz przejazdem w Rzeszowie mogę Ci go sprezentować.

PS
    Nie wiem czy to mój pech, czy wszystkie zamienniki tak mają...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

ja również mam zamiennik kupiony na allegro za 10-15 zł.
    Działa idealnie
    Oz. a wyzwalałeś pilota przed czy za body? Bo czujnik jest z przodu a w pomieszczeniach działa nawet za ponieważ wiązka promienia odbija sie od ścian.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Do astrofoto najlepiej nadaje się kabelek w którym można ustawić interwał, np. 10 klatek po 100 sek . Co nieco wiem w temacie astrofoto
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów