(cross post)
12 komputerow w pracy. 10 ma XP. 2 przyszly nowe, z W7. Ok, wszystko gra, oprocz drukarek sieciowych. Wszystko na XP smiga az milo. Mozna drukowal do woli na 4 drukarkach sieciowych. Przychodzi kolej na W7. Dodaje drukarke sieciowa (system wszystkie widzi!), a system za kazdym razem zegna mnie komunikatem, ze trwa wyszukiwanie sterownikow w witrynie Windows Update i... kupa. Nie odnajduje ich. Ok, mysle sobie, to zainstaluje to wszystko recznie. Sciagam i instaluje sterowniki ze stron producentow danej drukarki. Kazda z 4 drukarek ma sterownik zainstalowany. Znowu dodaje drukarke sieciowa i znowu ten komunikat o Windows Update. Juz mnie krew zalewa. Wylaczam zapore sieciowa, konto goscia wlaczone, siec i domena ustawiona jak Bozia kazala. Ni chu chu. Dalej to samo.
Czy ktos wie, jak na tym wspanialym systemie zaintalowac drukarke sieciowa?
Wykluczcie wszelkie "normalne" problemy typu: firewall, wirus itp. To juz wszystko zostalo sprawdzone.
ps. Dodam, ze w koncu przytaszczylem kompa do kazdej drukarki i zainstalowalem je lokalnie. Wszystko ok, ale ja chce drukowac sieciowo!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami