Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Smile Beauty-dish hand-made

Pragnę samodzielnie wykonać sobie beauty-dish do lampy aparatowej. Widziałem już wiele projektów w sieci, natomiast chciałbym zapytać, drodzy Koledzy, co w beauty-dishu jest najważniejsze, tzn. na co zwracać uwagę. Co jest najistotniejsze, jaki materiał byście polecali? Myślę, że zamiast wydawać 470 zł mogę wydać 47 i zrobić równie dobrze działający beauty-dish, tylko musicie mi pomóc Za wszelkie uwagi dziękuję z góry.

Domyślnie

mz najważniejszy jest kąt odbicia i ukierunkowanie światła

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

pomyśl o dorobieniu uchwytu lampki do tego BD... ja już tą miskę mam, uchwyt może zrobię nowy albo wykręcę z softa- tyle,że teraz czasu trochę brak wstępne testy na sucho były obiecujące )
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Smile

Cytat Zamieszczone przez czarq Zobacz posta
    Jak zwykle mogłem na Was liczyć. Kocham Was i to forum (bratersko, bo jestem hetero ).

Ale kolego czarq Tobie dziękuję 100krotnie za te linki. BĄBA BĄBELKOWA DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

rozczaruje cie moze troszke: ale wazna rzeczą jest chropowata powierzchnia- tak przynajmniej slyszalem. ciezko znalezc taką miske- na pewno gladka powierzchnia daje inne swiatlo- nie łudź sie ze bedziesz mial to samo co za 300 czy 400 zł. do zastosowan amatorskich pewnie ci starczy
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    rozczaruje cie moze troszke: ale wazna rzeczą jest chropowata powierzchnia- tak przynajmniej slyszalem. ciezko znalezc taką miske- na pewno gladka powierzchnia daje inne swiatlo- nie łudź sie ze bedziesz mial to samo co za 300 czy 400 zł. do zastosowan amatorskich pewnie ci starczy
    - gruboziarnisty papier ścierny rozwiązuje to, lub folia aluminiowa (strona matowa) pogięta i przyklejona do miski

Jak będziesz robił typu miska w misce to użyj cienkich śrub, na których będzie spoczywać mniejsza miska, gdyż przy grubych może padać ich cień na ścianę.
    All we are saying is give peace a chance...

Uprawnienia umieszczania postów