Szukaj
nex siódmy
szkoda, że twarze takie ciemne
"Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas
Ostatnio w srebrnych ustach czytałem taki tekst o jakości zdjęcia odwrotnie proporcjonalnej do zawartości stopki autora i tak patrząc na to zdjęcie i stopkę tak mi się jakoś nasunął ten cytat...
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
Słuchaj, a co tutaj można konstruktywnego napisać, zdjęcie jest słabe poczynając od kadru, poprzez naświetlenie samej klatki, na obróbce kończąc. Nie wiem co chciałeś tutaj pokazać, ale poprawnie naświetlona to jest chyba, tylko ściana tego budynku, w tle delikatnie mówiąc bajzel, osoby skryte w cieniu.
Nie wiem co ja Ci tutaj mam jeszcze mądrego napisać, może tylko tyle mi się nasuwa, że ja wychodzę z założenia, że czasami nie warto wciskać spust - w tym wypadku nie nacisnąłbym. Jeżeli musiałbym jednak sfotografować tych ludzi to mocno bym się zastanowił jak to zrobić i jak do tego podejść.
Sory tutaj nie chodzi o jakieś wycieczki osobiste i przepraszam za tekst z poprzedniego posta - był niepotrzebny.
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
Moim zdaniem trzeba było po prostu postawić tych ludzi pod gołą, jasną ściną i wówczas nacisnąć migawkę.
I kadr byłby czysty bez żadnych samochodów w tle, i światło jak mniemam byłoby przyjemniejsze dla oczu odbiorcy i w ogóle nie byłoby takiego bajzlu o którym pisze kobyll.
Temat ciekawy, bo ludzie chodzący na szczudłach nie są powszechnym zjawiskiem, ale nie ugryzłeś tego tematu odpowiednio.
Myślę, że w przyszłosci pójdzie ci lepiej![]()
Skontaktuj się z nami