Witam,
niedawno przesiadłem się z Visty na 7. Vistę miałem preinstalowaną na lapku z całym dobrodziejstwem inwentarza.Muliła jak diabli.
Kupiłem 7 Pro 64, zainstalowałem na czystej, sformatowanej partycji. Wszystko przebiegło prawidłowo, system aktywował się w MS. Ponieważ mam też tablet, zainstalowałem sterowniki do niego. Ale tu wystąpił problem. Windows wykrył tablet, obsługa palcem działała, wykrywał pióro, ale nie poruszał wskaźnikiem na ekranie. Dobra, pomyślałem, sterowniki do Visty nie chcą działać, trzeba zainstalować pod 7. Ze strony Wacoma ściągnąłem najnowsze sterowniki, zainstalowałem i wielka d.... Dalej nie działa pióro. Nic tam, zadzwonię rano na help desk i mi pomogą. Nagle wyskakuje komunikat, że Windows nie może zostać aktywowany.Przecież już go raz aktywowałem. No, ale może nowa Winda tak ma, że aktywuje się ponownie po dwóch tygodniach. Tylko, że wyskoczył komunikat "nieprawidłowe dane". Dzwonię do MS, przedstawiam sytuację a tam zdziwienie. "może coś przy instalacji poszło nie tak, aktywujemy go jeszcze raz" OK "proszę podać klucz instalacyjny". A jego nie ma! Po drugiej stronie słuchawki zdziwko "przecież to niemożliwe". Ale tak jest, to znaczy go nie ma. Przełączali mnie chyba z pięć razy. W końcu z jakimś gostkiem, krok po kroku, odtworzyliśmy przebieg awarii. Odtworzyłem system sprzed instalacji sterowników tabletu i system działa. Nawet jest aktywowany.
Jutro dzwonię do Wacoma.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami