Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: problem z Win7

Domyślnie problem z Win7

Witam,
    niedawno przesiadłem się z Visty na 7. Vistę miałem preinstalowaną na lapku z całym dobrodziejstwem inwentarza. Muliła jak diabli.
    Kupiłem 7 Pro 64, zainstalowałem na czystej, sformatowanej partycji. Wszystko przebiegło prawidłowo, system aktywował się w MS. Ponieważ mam też tablet, zainstalowałem sterowniki do niego. Ale tu wystąpił problem. Windows wykrył tablet, obsługa palcem działała, wykrywał pióro, ale nie poruszał wskaźnikiem na ekranie. Dobra, pomyślałem, sterowniki do Visty nie chcą działać, trzeba zainstalować pod 7. Ze strony Wacoma ściągnąłem najnowsze sterowniki, zainstalowałem i wielka d.... Dalej nie działa pióro. Nic tam, zadzwonię rano na help desk i mi pomogą. Nagle wyskakuje komunikat, że Windows nie może zostać aktywowany. Przecież już go raz aktywowałem. No, ale może nowa Winda tak ma, że aktywuje się ponownie po dwóch tygodniach. Tylko, że wyskoczył komunikat "nieprawidłowe dane". Dzwonię do MS, przedstawiam sytuację a tam zdziwienie. "może coś przy instalacji poszło nie tak, aktywujemy go jeszcze raz" OK "proszę podać klucz instalacyjny". A jego nie ma! Po drugiej stronie słuchawki zdziwko "przecież to niemożliwe". Ale tak jest, to znaczy go nie ma. Przełączali mnie chyba z pięć razy. W końcu z jakimś gostkiem, krok po kroku, odtworzyliśmy przebieg awarii. Odtworzyłem system sprzed instalacji sterowników tabletu i system działa. Nawet jest aktywowany.
    Jutro dzwonię do Wacoma.

Domyślnie

Wacom powinien Ci za znalezienie tego bug'a honorarium wypłacić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Wacom powinien Ci za znalezienie tego bug'a honorarium wypłacić
    odpowiedź Wacoma: "to niemożliwe. Nigdy nie mieliśmy problemów ze współpracą tabletów z Win7".
    Nie przypomina Ci to czegoś? Po dłuższej rozmowie okazało się, że czasem jednak są problemy i trzeba usunąć jeden plik z katalogu tabletu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Po dłuższej rozmowie okazało się, że czasem jednak są problemy i trzeba usunąć jeden plik z katalogu tabletu.
    Dla potomnych mogles juz podac nazwe tego pliku.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dla potomnych mogles juz podac nazwe tego pliku.
    Otóż to !

Domyślnie

Po dłuższej rozmowie okazało się, że czasem jednak są problemy i trzeba usunąć jeden plik z katalogu tabletu.
    Jaka jest nazwa tego pliku?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

przepraszam za zwłokę, jakoś uciekł mi ten wątek z subskrypcjichodzi o
    START - wszystkie programy - Bamboo - Narzędzie pliku preferencji Bamboo
    trzeba to usunąć. U mnie pomogło.
    edit:
    trzeba usunąć z menu start a nie z katalogu tabletu
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 15-02-2010 o 00:47

Domyślnie

przepraszam za zwłokę, jakoś uciekł mi ten wątek z subskrypcjichodzi o
    START - wszystkie programy - Bamboo - Narzędzie pliku preferencji Bamboo
    trzeba to usunąć. U mnie pomogło.
    edit:
    trzeba usunąć z menu start a nie z katalogu tabletu
    Ale to jest dość przydatny plik - jak sobie pozmieniasz funkcje klawiszy i przycisków pióra to za pomocą tego możesz te ustawienia zapisać i później wczytać bo inaczej bo restarcie kompa wszystko jest standardowo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu_Z Zobacz posta
    Ale to jest dość przydatny plik - jak sobie pozmieniasz funkcje klawiszy i przycisków pióra to za pomocą tego możesz te ustawienia zapisać i później wczytać bo inaczej bo restarcie kompa wszystko jest standardowo...
    Z tego co napisal miron -- mam wrazenie, ze chodzi jedynie o usuniecie skrotu do tego pliku.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Z tego co napisal miron -- mam wrazenie, ze chodzi jedynie o usuniecie skrotu do tego pliku.
    sprawdź, u mnie ten plik w menu start to aplikacja
    a usunięcie go spowodowało, że Win7 zaczął współpracować z tabletem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów