Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

zakupiłem drugi orginalny akumlator En-EL9e
    Dk5 nie może pracować na tym typie akumulatorków. Może być zasilany akumulatorem En-EL9 lub En-EL9a. Więc, albo podałeś w swoim pierwszym poście złe oznaczenie (błąd czeski), albo zakupiłeś niewłaściwy typ akumulatorka. Jeśli to pierwsze, to podaj jeszcze jaki grip zakupiłeś (nie sprecyzowałeś), bo może nie pozwala on na pracę na dwóch różnych typach aku jednocześnie.
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ad2122 Zobacz posta
    Dk5 nie może pracować na tym typie akumulatorków. Może być zasilany akumulatorem En-EL9 lub En-EL9a. Więc, albo podałeś w swoim pierwszym poście złe oznaczenie (błąd czeski), albo zakupiłeś niewłaściwy typ akumulatorka. Jeśli to pierwsze, to podaj jeszcze jaki grip zakupiłeś (nie sprecyzowałeś), bo może nie pozwala on na pracę na dwóch różnych typach aku jednocześnie.
    Zanim zakupiłem, Nikon D5000 battery pack ALPHA Digital MB-D5000, to dokładnie czytałem instrukcję urządzenia, tu zacytuję instrukcję ze strony sklepu w którym zakupiłem battery packa,:[Po zastosowaniu Battery packa Alpha Digital MB-D5000 aparat może być zasilany do wyboru z jednej lub dwóch baterii typu En-EL9a lub En-EL9e. Stosując dwie baterie można łączyć ogniwa różnych producentów i o rożnych pojemnościach. Aparat będzie wówczas pobierać prąd najpierw z jednej a następnie drugiej baterii], i tym się zasugerowałem i nie wiem czy robią kogoś w balona czy Ty da2122 nie masz pełnych informacji, gdy bym wiedział o tym że takie mają być akumulatory to bym nie płacił za oryginał (En-EL9e)190zł tylko bym kupił zamiennik za 30zł. Tylko co mam z tym fantem teraz zrobić? Mam 2 oryginalne akumulatory, bo nie chciałem kupować dziadostwa a tu masz nie moge ich używać. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów