Witam,
Jutro odbieram Nikona F90x. Ze zdjec wynika, ze byl bardzo malo uzywany, zadnych rys, otarc, guma z tylu nienaruszona...
Jednak chcialbym go w miare mozliwosci dobrze sprawdzic. Moze macie jakies dobre sposoby?
pozdrowka.
Szukaj
Witam,
Jutro odbieram Nikona F90x. Ze zdjec wynika, ze byl bardzo malo uzywany, zadnych rys, otarc, guma z tylu nienaruszona...
Jednak chcialbym go w miare mozliwosci dobrze sprawdzic. Moze macie jakies dobre sposoby?
pozdrowka.
Fuji X-T1 | 14/2.8 | 35/1.4 | 55-200/3.5-4.8
Z tego co słyszałem, to jest do niego kabel, dzięki któremu podłączysz F90X do komputera i przy użyciu odpowiedniego programu sprawdzisz jego przebieg.
Chyba nic nie pomyliłem...
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
trzeba sobie kupic kabelek do kompa i odpowiedni soft (np. SoftTalk).
Parę postów niżej pisał o tym szymony
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
po zrobieniu filmu, zobacz czy są równe odstępy między klatkami,
jeżeli nie to czeka Cie wymiana migawki
do reszty musisz mieć soft
oczywiście po wyglądzie też czasami można coś wywnioskować
po pierwsze gratuluje wyboru
po drugie po co Nikona sparwdzac?
Nikon sie sam sparwdza - jesli nie wydoli sie wylaczy i jest spokoj
a tak serioopo trezcie kup sobie jakies negatyw do C-41, włacz program (na Nikonie) i walnij serie, idz do labu
niech wgaldówkę Ci zrobia...
popatrz na wyswietlacze czy nic sie nie rpzlewa, na stki w komorze baterii
i ciesz sie, ciesz ....
zadna wydmuszka digital(*) tego sprzetu nie przezyje
:
Pozdrawiam
Jacek
pozdrawiam serdecznie.
Fuji X-T1 | 14/2.8 | 35/1.4 | 55-200/3.5-4.8
Witam
Mój F90x pokazał prwdziwe oblicze po 3 latach od kupna. Kupiłem go na giełdzie w Stodole, jako prawie nowy. Teraz wrócił z serwisu i opisali, że ma pęknięte uchwyty główengo fleksu? prawdopodobnie po upadku. Mnie nigdy nie upadł, przebywał tylko w moich rękach, więc wniosek nasuwa się sam. No ale pracował przez 3 lata i nic do niego nie mam, wręcz przeciwnie.
Pozdrawiam
posluchaj migawki, czy nie jest zeszmacona. roznica dzwieku jest naprawde duza.
old punks never die
http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H
Sprawdź na czasach długich i krótkich. na slajdzie najlepiej załórz lampe błyskową sprawdż synchro czy na 1/250 sec jest cały obraz na klatce
Skontaktuj się z nami