Close

Strona 302 z 846 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402802 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 011 do 3 020 z 8455

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    "Prawdopodobnie" ale niekoniecznie.
    Wszystko zależy od jakości toru video na karcie , czyli jakości całej karty, a z tym w zalewie chińszczyzny nie jest najlepiej. Owo "prawdopodobnie" jest bardzo prawdopodobne jeśli chodzi o wystąpienie dowolnej kombinacji z zespołu wymienionych defektów a niemal pewne jeśli chodzi o brak ostrości.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A czy GF9600M GT jest "chińszczyzną"?
    Przecież nie jest to karta zintegrowana...

Domyślnie

A czy GF9600M GT jest "chińszczyzną"?
    Przecież nie jest to karta zintegrowana...
    CG9600M GT jest GPU, układem scalonym produkcji Nvidii, który nie ma żadnego wpływu na jakość obrazu. Z punktu widzenia sygnału analogowego ważne jest jaką drogę przejdzie to co wyjdzie z RAMDAC.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Kupić. Ściągnąć profil ze strony EIZO dedykowany do monitora kupionego.
    Pracować w Photoshopie z zarządzaniem barwą na zdjęciach do druku w AdobeRGB, zdjęcia dla www konwertować do profilu sRGB i się nie przejmować.
    Kolory dla www można też opisywać mając pod ręką próbnik PantoneBridge, zresztą... nawet jakby ten monitor nie był szerokogamutowy, to nie znaczy, że masz z czymś łatwiej. Monitor monitorowi nierówny, tak samo w laptopach, na jednym coś bardziej niebieskie, na innym żółte etc. W związku z tym nie przejmowałbym się szerokogamutowością, tym bardziej, że w programach pro do pracy masz zarządzanie barwą i nie jest tak, że nagle wszystko co było normalne na nowym monitorze jest za czerwone.
    Zbyt czerwona jest u mnie ikonka od prograrmu do grzebania w html na pasku zadań ale nie zauważam zbytniej intensywności w normalnej pracy. Jest po prostu normalnie.
    Kupować i nie przejmować się zbytnio.

Właśnie o to mi chodziło. Ogólnie czytając o szerokogamutowcach zrozumiałem to tak, że taki monitor to w zasadzie sporawy problem stąd trochę mnie to ruszyło gdyż jestem ukierunkowany na S2433w i nie widzę za bardzo alternatywy, choć przyzwyczajony jestem do ips. Zapewne wcześniej czy później uda mi się to "skalibrować" ale mieszkam na podkarpaciu tutaj mam mniejsze możliwości dorwać kogoś z kalibratorem, a zwłaszcza ze spektrofotometrem. Panorama o tych proporcjach była by super sprawą głównie ze względu na narzędzia nie włażące na obszar roboczy, do tej pory gniotłem się na standardowym monitorze na ips.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyplomata Zobacz posta
    Zapewne wcześniej czy później uda mi się to "skalibrować" ale mieszkam na podkarpaciu tutaj mam mniejsze możliwości dorwać kogoś z kalibratorem, a zwłaszcza ze spektrofotometrem.
    Sugeruję zatem zamówić monitor już skorygowany. Błąd jaki wyniknie z innej karty graficznej w tej klasie sprzętu można pominąć*.

* - O ile karta jest rozsądnej jakości.

Domyślnie

Czy podłączając monitor Eizo S2243W na złączu DV-D lub DisplayPort z zastosowaniem przejsciówki do HDMI (takie wyjście w laptopie posiadam) zachowam całkowite sterowanie kolorem?
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Czy podłączając monitor Eizo S2243W na złączu DV-D lub DisplayPort z zastosowaniem przejsciówki do HDMI (takie wyjście w laptopie posiadam) zachowam całkowite sterowanie kolorem?
    Co to znaczy "sterowanie kolorem"? Interfejsy DVI, HDMI, DisplayPort są zamienne. Nic się nie traci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Co to znaczy "sterowanie kolorem"? Interfejsy DVI, HDMI, DisplayPort są zamienne. Nic się nie traci.
    Pan z Eizo dopisał mi tak:

"nie jest to pewne rozwiązanie. Nie znam szczegółów technicznych ale problemem jest częstotliwość odświeżania".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Pan z Eizo dopisał mi tak:

"nie jest to pewne rozwiązanie. Nie znam szczegółów technicznych ale problemem jest częstotliwość odświeżania".
    Mógłby Pan rozszerzyć kontekst, a najlepiej pytanie jakie Pan zadał technikowi od Eizo? Jaki związek ma częstotliwość odświeżania z S2243W?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Mógłby Pan rozszerzyć kontekst, a najlepiej pytanie jakie Pan zadał technikowi od Eizo? Jaki związek ma częstotliwość odświeżania z S2243W?
    Pytanie, któr zadałem:

"Mam jeszcze jedno pytanie. Zapomniałem o tym wspomnieć wczoraj.
    W laptopie posiadam wyjście HDMI. Czy istnieje możliwość podłączenia
    Eizo do tego portu?
    Z tego co się zorientowałem istnieją przejściówki DVI-D lub DisplayPort
    -> HDMI.
    Ale czy to będzie dobre rozwiązanie?"

Strona 302 z 846 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402802 ... OstatniOstatni