Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Przed deszczem

Domyślnie Przed deszczem

Witam!

Ciekaw jestem jak (i czy w ogóle) odbierzecie takie oto zdjęcia:

1.

2.

"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Na 1 podobają mi się kolory roślin. Wieża/jakiś sygnalizator (no właśnie co to jest???) wygląda jakby patrzyła/patrzył w stronę odległej wieży na horyzoncie. Ładny kadr.

2 znowu ładne kolory i spokój. Niby nic ale mi się podoba.

Domyślnie

Zarówno na jedynce, jak i na dwójce klimat jest .
    Takie spokojne, nastrojowe te prace.
    Fajnie wypatrzone i dobrze skadrowane .

P.S. Na jedynce to coś w tle na horyzoncie po środku do stemplowania - moim zdaniem oczywista .

Domyślnie

podobaja się, ładne spokojne foty - szczególnie jedynka za kadr i kolorystykę

Domyślnie

1-ynka bardzo się podoba. Choc całe zdjęcie mz robi ta biała wieża. Właśnie...co to jest i do czego służy?

Domyślnie

Ja odbieram bardzo pozytywnie. Widać, że do obu prac przyłożyłeś się pod względem obróbki, jest czysto, ostro. Lubię tak
    Na jedynce ciekawe jest niebo. Mimo, że było takie niefotogeniczne to jednak robi świetnie za podkład do wieży i wysyconej trawki.
    Dwójka hmmm chyba nie wpadł bym na to aby sfotografować tą scenę i to chyba byłby błąd. Jest bdb
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Oba super, na pierwszym bardzo mi pasuja kolorki, szczegonei zarysowany lekki kontrast z nibem przedburzowym . Dwujka bardzo fajny kadr.
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Na 1 podobają mi się kolory roślin. Wieża/jakiś sygnalizator (no właśnie co to jest???) (...)
    Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    1-ynka bardzo się podoba. Choc całe zdjęcie mz robi ta biała wieża. Właśnie...co to jest i do czego służy?
    Już wyjaśniam. Jest to żeglarski znak nawigacyjny, w tym przypadku wyznaczający bezkolizyjną trasę pomiędzy wyspą na której znajduje się ledwo widoczna w dali latarnia morska, a lądem. Znaki te, z tego co udało mi się dowiedzieć, działają zawsze w tandemie, wyznaczając proste odcinki wolne od podwodnych skał. Nie wiem natomiast czy jest to lokalny sposób Skandynawów, czy sprawa ogólnie w świecie znana

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Zarówno na jedynce, jak i na dwójce klimat jest .
    Takie spokojne, nastrojowe te prace.
    Fajnie wypatrzone i dobrze skadrowane .

P.S. Na jedynce to coś w tle na horyzoncie po środku do stemplowania - moim zdaniem oczywista .
    Dzięki, właśnie o ten klimat rzecz się miała rozchodzić
    Co do stemplowania, mam i taką wersję, jednak zdjęcie wydawało mi się już zupełnie płaskie po tym zabiegu...
    Dzięki jej zarysom dużo lepiej widać według mnie, że nadciąga coś gęstego i ciężkiego
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Uprawnienia umieszczania postów