Close

Strona 299 z 846 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349399799 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 981 do 2 990 z 8455

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jest pewien niuans - Alstor jest niewielką, prywatną polską firmą, która jest dystrybutorem Eizo (nb. też niewielkiej firmy) w Polsce. Natomiast NEC Display Solution Europe GmBH to już przedstawicielstwo jebutnej korporacji, co może trochę komplikować z pozoru proste sprawy.
    Prawda, ale wręcz "utajnianie" informacji przez dystrybutora jest komiczne. Dodatkowo czas odpowiedzi na zapytanie też "spore". Suma sumarum, w mojej ocenie wypadli żałośnie.

Domyślnie

Jest pewien niuans - Alstor jest niewielką, prywatną polską firmą, która jest dystrybutorem Eizo (nb. też niewielkiej firmy) w Polsce. Natomiast NEC Display Solution Europe GmBH to już przedstawicielstwo jebutnej korporacji, co może trochę komplikować z pozoru proste sprawy.
    ... i to ma być usprawiedliwienie ? ... po prostu nie poważnie się zachowali. Informację mają ale nie chcą jej udostępnić bo ,..,. ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    Prawda, ale wręcz "utajnianie" informacji przez dystrybutora jest komiczne. Dodatkowo czas odpowiedzi na zapytanie też "spore". Suma sumarum, w mojej ocenie wypadli żałośnie.
    Tyle, że to nie jest dystrybutor - oni są przedstawicielstwem NEC-a na Europę Wschodnią. Lista dystrybutorów jest podana na stronie:
    http://www.nec-display-solutions.pl/?c=19&l=1

W korporacjach często panuje mania utajniania. Często nawet przy okazji wykonywania duperelnych zleceń dla klientów korporacyjnych musiałem podpisywać klauzule, cyrografy, składać uroczyste przysięgi i porozumiewać się szyfrem.

Domyślnie

W korporacjach często panuje mania utajniania. Często nawet przy okazji wykonywania duperelnych zleceń dla klientów korporacyjnych musiałem podpisywać klauzule, cyrografy, składać uroczyste przysięgi i porozumiewać się szyfrem.
    Hmm, czyli faktycznie mania jakaś tam panuje. No nic, dla mnie to niezrozumiałe, bo nic na tym nie tracą, a mogą takim podejściem zrazić do siebie klientów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proszę zadać pytanie tutaj: http://mva.pl/viewforum.php?f=30
    Czy to nie jest kryptoreklama?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raptor88 Zobacz posta
    Hmm, czyli faktycznie mania jakaś tam panuje. No nic, dla mnie to niezrozumiałe, bo nic na tym nie tracą, a mogą takim podejściem zrazić do siebie klientów.
    No nie do końca jest to "mania". Chodzi raczej o utrzymanie sprzedaży aktualnych modeli.
    Mało tego, często dystrybutorzy dowiadują się o zmianie modelu ostatni, żeby samemu się nie 'blokować": nie sprzedam klientowi tego modelu, bo wiem, że za miesiąc/kwartał itd. będzie nowy model.
    Tak kilka lat temu ugotowała się pewna firma produkująca ciężarówki - klienci postanowili poczekać na nowy model

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktm777 Zobacz posta
    No nie do końca jest to "mania". Chodzi raczej o utrzymanie sprzedaży aktualnych modeli. Mało tego, często dystrybutorzy dowiadują się o zmianie modelu ostatni, żeby samemu się nie 'blokować":
    Święte słowa. Jednak w dobie Internetu i błyskawicznej propagacji informacji kanał dystrybucji musi stosować bardziej inteligentne metody niż ukrywanie informacji o nowościach. Najskuteczniejszą jest dywersyfikacja cen i obiektywne przedstawienie cech starszego i nowszego modelu. Przy mądrym posługiwaniu się wiedzą i cenami ryzyko zatkania magazynu jest znikome.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Bardzo proszę o opinię, czy odwzorowanie skali szarości na moim CE210W jest OK (jak na tą klasę monitora oczywiście).
    Szarość.png wyświetlona w CS4 z wył. color management. Dla porównania ten sam plik w CS4 ale na CG241W.
    Oba monitory skalibrowane najnowszym CN i spectro i1 Pro do 6500K, 100cd, 2.2.

CE210W: http://rapidshare.com/files/34667630...osc_CE210W.jpg
    CG241W: http://rapidshare.com/files/34667609...osc_CG241W.jpg

pozdrawiam

Domyślnie

Gradientu testowego nie wolno oglądać w PS! Bezwzględnie w aplikacji bez zarządzania barwą.

PS. CG241W to monitor trzy razy (!) droższy od CE210W, więc porównanie zawsze wykaże różnice.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Gradientu testowego nie wolno oglądać w PS! Bezwzględnie w aplikacji bez zarządzania barwą.
    Bardzo dziękuję za cenne sugestie. W popularnym Paint czy IE nastąpiła ewidentna poprawa gradientów na CE210W Różnica pomiędzy CG241W jest oczywiście nadal, lecz nie jest już tak drastyczna, można wręcz powiedzieć, iż gradienty na powyższych dwóch monitorach są z grubsza wyświetlane podobnie.

PS. CG241W to monitor trzy razy (!) droższy od CE210W, więc porównanie zawsze wykaże różnice.
    Doskonale o tym wiem, bo 3 lata temu kupowałem te monitory Ale CG był droższy ok. 60% od CE...

pozdrawiam

Strona 299 z 846 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349399799 ... OstatniOstatni