Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: d80 na d700

Domyślnie

Ja bym wolał D700 i 50/1.8 niż d80 z całą tą szklarnią ale to chyba takie zboczenie na punkcie obrazowania FF i dużego wizjera.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

heeeh, a ja czuję się emocjonalnie związany z 85tką szeroki kąt też lubię - samą 50tką też można sporo powalczyć, ale to już nie to samo
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

Mam podobny dylemat do Ciebie Dame. Szkła na szczęście mam juz pod FX ale kasy na tą puszke oraz co ważniejsze zgody żony juz nie posiadam. Miałem okazję pocpykać kilkanaście godzin D700 i w porównaniu do mojego D80 to przepaść. Też lubię mieć ze soba tylko aparat z obiektywem oraz zapasową baterię...nic więcej. No chyba, że 50mm Nikkora tak na wszelki wypadek. Lubię mieć zawsze pod palcem przynajmniej 1/250sec. a do tego konieczne jest wysokie ISO. Chciałbym aby mój szeroki kąt był naprawdę szeroki, chciałbym aby GO 50f/1,4 miała mikroskopijną wielkość, chciałbym mieć przynajmniej te 5fps, chciałbym mieć mozliwość zcropowania kadru tak aby nadal było spore zdjęcie, chciałbym mieć ten miły i pewny gumowy chwyt...chciałbym mieć D700

Domyślnie

nie moglbym tego lepiej napisac wolnyslimak

jedna tylko korekta - zamiast samyanga wezme AF N20/2.8 - z 50tka i 85tka bedzie rewelacja

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Zastanawiasz się nad przesiadką? Jeśli masz kasę, nie czekaj ani chwili...

Domyślnie

kase musze najpierw zebrac -poprzez sprzedaz obecnego body oraz polowy szklarni..

dzieki za opinie

decyzja juz w zasadzie podjeta - pod koniec lutego jade na wycieczke fotograficzna na Costa del Sol a potem wymiana sprzetu.

trwaja poszukiwania szerokiego kąta..

Domyślnie

Też bym brał D700, tym bardziej, że w pierwszym poście napisałeś, iż potrzebne szkiełka już posiadasz. Sam zresztą planuję w przyszłości wyprzedać wszystko, zostawić sobie jedynie 35 i 50-kę, bo więcej mi nie potrzeba, i wskoczyć na FF
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    kase musze najpierw zebrac -poprzez sprzedaz obecnego body oraz polowy szklarni..

dzieki za opinie

decyzja juz w zasadzie podjeta - pod koniec lutego jade na wycieczke fotograficzna na Costa del Sol a potem wymiana sprzetu.

trwaja poszukiwania szerokiego kąta..
    Daj znac jak wrocisz bo jakbys w dobrej cenie sie pozbywal 10-24 to chetnie bym przytulil

Pozdr
    AK

p.s. Ja stalem przed podobnym wyborem i stwierdzilem iz wole szkla... i kupilem D200.. ktorego jeszcze mozliwosci dlugo nie wykorzystam.. a FF dla mnie obecnie to bylby wielki przerost formy i bardziej onanizm sprzetowy niz realne ograniczenia w obecnej konfiguracji

Domyślnie

ja przesiadlem sie z d200 i roznica jest gigantyczna.
    (ostatnio robilem zdjecia nocne w miescie z 50/1.4 bez statywu)
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatek6324 Zobacz posta
    Ja stalem przed podobnym wyborem i stwierdzilem iz wole szkla... i kupilem D200.. ktorego jeszcze mozliwosci dlugo nie wykorzystam..
    Sory, ale to sa brednie. Nie wykorzystasz, bo go nie masz.
    Jak nie kupisz kuchenki z piekarnikiem, to nie nauczysz sie piec ciast, jak nie kupisz dobrego auta, to nie bedziesz wiedzial co to dobre przyspieszenie i pewnosc jazdy. D700 oferuje "zapas", ktore D200 nie ma (wysokie czulosci, szybkostrzelnosc, multum opcji i +100 pkt do lansu

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów