Close

Strona 102 z 371 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 3702

Domyślnie

przekonac nikogo tutaj nikt nie da rady... wychodzi na to ze powinnismy zmienic nazwe na forum weteranow informatyki bo co rusz czytam o tym ze mamy tu samych Jobsow i Gatesow... a jakos milionerow filantropow nie udalo mi sie zauwazyc. w dodatku duza czesc z wypowiadajacych sie usiluje zarobic tanimi slubami na zycie zamiast byc specjalistami za dziesiaty tys dolarow w dziedzinie na ktorej podobno sie zna.
    jak juz ktos napisal - apple robi sprzet dla estetow i leniwcow. jestem jednym i drugim z czego z brakiem estetyki moglbym sie pogodzic a z wymuszaniem na mnie niechcianej pracy juz nie.
    ale chocby skaly sraly to i tak zagorzali zwolennicy pcta nie dadza sie przekonac ze windows wszsytko co ma to ukradl lub kupil i to w dodatku na tyle nieudolnie ze dziala dopiero przy 3cim servicepacku a macowcy nie dadza sie przekonac ze placa za design i dziurawy system. kwestia wyborow.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niekoniecznie. Raczej w C i kompletny, który całkiem niedawno kompilowałem.
    Aha. To w takim razie pytanie - czym różni się ten sam kod źródłowy w C widziany w edytorze Visual Studio od widzianego w Vim, od widzianego w Eclipse, od widzianego w #develop? Pytam, bo sam pisałeś o VS tak:

Cytat Zamieszczone przez Tom01
    Ha, mam w biblioteczce podręcznik tego języka/nie-języka (bo nie wiem co to naprawdę jest).

Cytat Zamieszczone przez sailor
    (..) zagorzali zwolennicy pcta nie dadza sie przekonac ze windows wszystko co ma to ukradl lub kupil i to w dodatku na tyle nieudolnie ze dziala dopiero przy 3cim servicepacku a macowcy nie dadza sie przekonac ze placa za design i dziurawy system.
    A to już inna sprawa. No i oczywiście prawda. No może z tą poprawką, że ukradł lub kupił coś nie Windows, a jego twórca
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 03-02-2010 o 13:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Aha. To w takim razie pytanie - czym różni się ten sam kod źródłowy w C widziany w edytorze Visual Studio od widzianego w Vim, od widzianego w Eclipse, od widzianego w #develop? Pytam, bo sam pisałeś o VS tak:
    Robi się OT. Zatem krótko. VS może dać w wyniku kompletne źródła do kompilacji innym kompilatorem niż wbudowany? Nie znam VS, ale z filozofii działania takiego środowiska wynika że nie. Wynikiem są binaria. Mam rację?

PS. Kod widziany w Windzie a windziany w Vim bedzie sie różnił znakami końca linii i następnego wiersza.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-02-2010 o 14:06
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ewentualnie dobrym (lepszym) zamiennikiem jest Thunderbird. Nie zjada własnych folderów baz danych, prawidłowo obsługuje serwery IMAP, prawidłowo buduje nagłówki, określa kodowanie, nie broni dostępu do załączników jak niepodległości, migracja to copy-paste jednego folderu i to niezależnie od systemu źródłowego i docelowego, a i obsługa jest znośna, ludzie łatwo się przyzwyczajają.
    Taaaa... Zapomniałeś dopisać że fizycznie nie usuwa skasowanych wiadomości a tryb porządkowania nie działa. Po kilki miesiącach okazuję sie że folder poczty zajmuje 10 GB pomimo tego że kasujemy niepotrzebne wiadomości na bieżąco. Ze świeca też szukać możliwości eksportu/importu poczty tak niezbędnej przy reinstalacji systemu czy zmianie stanowiska pracy. Pozostaje skopiowanie tych 10 GB... No idealne rozwiązanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    przekonac nikogo tutaj nikt nie da rady...
    To temat perpetuum mobile, gdyby ktoś miał kogoś przekonać,
    to by się temat wyczerpał, a przecież nie o to w tym wątku chodzi

Cytat Zamieszczone przez Krzychu_Z Zobacz posta
    Puść na nim prawdziwego CADa (UG czy Catię) a nie jakieś popierdółki - powodzenia...
    A nemetschek to niby nie prawdziwy CAD, nie wiedziałem że od trzech lat pracuję na popierdółce.
    A w czym Vectorworks Machine Design jest gorszy od Catie?

Porównaj prędkość renderingu na podobnych systamach to pogadamy,
    bo o funkcjonalności nie będziemy gadać bo to rzecz gustu.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Taaaa... Zapomniałeś dopisać że fizycznie nie usuwa skasowanych wiadomości a tryb porządkowania nie działa. Po kilki miesiącach okazuję sie że folder poczty zajmuje 10 GB pomimo tego że kasujemy niepotrzebne wiadomości na bieżąco.
    Chyba o OE Pan pisze, gdzie to faktycznie prawda, bo takich efektów w Thunderbirdzie nie zaobserwowałem, a korzystam od lat na kilku komputerach i kilku systemach.

Ze świeca też szukać możliwości eksportu/importu poczty tak niezbędnej przy reinstalacji systemu czy zmianie stanowiska pracy. Pozostaje skopiowanie tych 10 GB... No idealne rozwiązanie.
    A eksport-import nie zawiera etapu kopiowania? Swoją drogą wkopiowanie po prostu katalogu do nowej instalacji to jedna z najprostszych i najbardziej niezawodnych metod migracji jaka w ogóle jest.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Chyba o OE Pan pisze, gdzie to faktycznie prawda, bo takich efektów w Thunderbirdzie nie zaobserwowałem, a korzystam od lat na kilku komputerach i kilku systemach.
    To dziwne bo u mnie nigdy na żadnym komputerze nie działało. Korzystałem tylko pod windą może to jest przyczyną, nie wiem, nie wnikam. Wiem tylko że nawet po wykasowaniu z thunderbirda wszystkich kont pocztowych plik archiwum dalej miał taką samą objętość
    A eksport-import nie zawiera etapu kopiowania? Swoją drogą wkopiowanie po prostu katalogu do nowej instalacji to jedna z najprostszych i najbardziej niezawodnych metod migracji jaka w ogóle jest.
    A jakbym chciał zrobić eksport tylko jednego konta albo tylko części maili? Kopiowanie plików to chyba jednak co innego niż eksport/import w wybranym formacie docelowym. Dodam że nie wiem jak to możliwe żeby taki program nie miał takiej opcji. Równie dobrze nie potrzebna jest opcja eksportu/importu kontaktów bo przecież można skopiować jakiś tam folder czy plik.

Domyślnie

A jakbym chciał zrobić eksport tylko jednego konta albo tylko części maili?
    Zajrzałem przed chwilą. Moduł importu jest do wiadomości, adresów i ustawień.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-02-2010 o 14:30

pebees
    Gość

Domyślnie

Robi się OT. Zatem krótko. VS może dać w wyniku kompletne źródła do kompilacji innym kompilatorem niż wbudowany? Nie znam VS, ale z filozofii działania takiego środowiska wynika że nie. Wynikiem są binaria. Mam rację?
    Co ma widziany w edytorze kod źródłowy do binariów? Co ma Visual Studio do binariów? Kod wynikowy i tak nie zależy od IDE, tylko od kompilatora. No i oczywiście od programisty, jeśli ten pisząc w jakimś C nie poczyści pamięci po sobie, to kompilator tego nie zrobi, choćby ten kompilator był na makówce i wprost od Jobsa.

PS. Kod widziany w Windzie a windziany w Vim bedzie sie różnił znakami końca linii i następnego wiersza.
    Ten sam kod widziany w Windzie (czy notepad, czy inaczej) a widziany w Vim nie będzie się różnił znakami końca linii i następnego wiersza. Vim doskonale sobie z tym radzi, i ten uniksowy Vim, i ten Vim dla Windows...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    A ja myślałem, że wątek sie nazywa "dlaczego Apple Mac" a nie jak wspaniały jest win 7
    Aha... Czyli wychwalac mozna tylko MacOS?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 102 z 371 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów