Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

IMO dla kogoś, dla kogo przesiadka na D300(s) to nie jest pstryknięcie palcami/nie zarabia na fotografii/nie potrzebuje pomiaru z manaulnymi szkłami to bym został przy D90. D90- 2500pln, a D300-5000pln. Ten zestaw sprzedasz może za 1600, co da 3600, czyli przy zakupie D90 zostanie 1100 na obiektyw. Na razie chyba kupił bym tylko Tamrona 17-50.
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

Z fajnych uniwersalnych to jak mptw pisał N16-85, tylko trochę drogo. Może dokup N55-200VR, będziesz miał dwa i do tego zestaw uniwersalny na tą chwilę, później jak zmienisz puszkę to je sprzedaż i będziesz kompletował szklarnię.

Domyślnie

Za 55-200 podziękuję nie podchodzi mi ten obiektyw. A może coś z Sigmy ?
    Albo wstrzymać się do końca marca i na targach Foto przetestować kilka obiektywów i dopiero wybrać jakiś?
    Ostatnio edytowane przez marcogk ; 03-02-2010 o 14:17
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcogk Zobacz posta
    Za 55-200 podziękuję nie podchodzi mi ten obiektyw. A może coś z Sigmy ?
    Albo wstrzymać się do końca marca i na targach Foto przetestować kilka obiektywów i dopiero wybrać jakiś?
    No to pomyśl o 70-300VR, on już zagości na dłużej u Ciebie.

Chyba nie przetestujesz obiektywów nikona ( on się chyba nie wystawia ), co do sigmy to i owszem.
    Najlepsze testy obiektywów są na plenerach i warsztatach organizowanych przez PFS Nikona.
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 03-02-2010 o 14:41

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Ja kupiłem do D5000 Nikkora AF-S 35mm f/1.8 G DX i Sigmę 70-200 2.8 i na razie starczy teraz namawiam kobitę na zmianę puszki... no i lampę no i ....

Domyślnie

16-85 VR (daje Ci na DX b. szerokie24 mm na jednym końcu i portretowe 127 mm na drugim końcu) + 35/1,8.
    A kiedyś dokupisz 70-300 VR.
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 03-02-2010 o 15:37 Powód: błąd ogniskowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    No to pomyśl o 70-300VR, on już zagości na dłużej u Ciebie.

Chyba nie przetestujesz obiektywów nikona ( on się chyba nie wystawia ), co do sigmy to i owszem.
    Najlepsze testy obiektywów są na plenerach i warsztatach organizowanych przez PFS Nikona.
    Z Sigmą mam ten komfort że to firma w której pracuje moja siostra wiec dużo testów i duże zniżki a właśnie ubolewam nad tym że nie przetestuje szkiełek Nikona

Dzięki panowie za naświetlenie trochę tematu niestety na razie pozostaje tylko kupno obiektywu ale po ślubie na pewno zmienię body
    Ostatnio edytowane przez marcogk ; 03-02-2010 o 17:13

Domyślnie

tak odchodząc od tematu popraw orta w sygnaturze

Domyślnie

Ups... dzięki i przepraszam

Domyślnie

Osobiscie wystrtowalem z takim samym zestawem jak Ty, ja polecam Ci Nik 70-300VR, a pozniej przesiadke na D300

pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów