Witam jestem nowa na forum mniej więcej przejrzałam forum i nie znalazłam wątku który pomógł by mi rozwiązać mój problem mam nadzieje że piszę w dobrym miejscu i nie dostane opierniczu na wstępie
A więc sytuacja moja wygląda następująco fotografuje amatorsko odkąd pamiętam uwielbiam to robić za miesiąc zaczynam szkołę policealną o tym kierunku i mam zamiar zajmować się fotografią zawodowo ...
Chce sobie zakupić pierwszą lustrzankę ale niestety z kasą krucho ... mogę wydać 1000-1500zł max na puszkę i później coś koło 800zł na obiektyw ...wiem śmieszne pieniądze ale od czegoś trzeba zacząć
Bardziej mnie interesuje inwestowanie w szkła bo one są chyba ważniejsze a puszkę kiedyś sobie wymienię na lepszą dlatego chodzi mi o takie body do którego będę mogła kupować obiektywy które w przyszłości będą pasowały do lepszej puszki ... (mam nadzieje że nie zakręciłam za bardzo i rozumiecie :-p )
Póki co prawie się zdecydowałam na canona 1000D ale gdzieś usłyszałam że z canonami jest gorzej jeśli chodzi o obiektywy że nie pasują te starsze i że zamienniki np sigmy współpracują gorzej niż z nikonami i ogólnie że do nikonów łatwiej dobrać tańszy dobry obiektyw ... no i to mnie przekonało bo dla mnie obiektywy jak już pisałam najważniejsze...
No chyba że się mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu.
Jak w tytule na allegro poszperałam i w cenie która mnie interesuje znalazłam takie body
D40, D60, D70 i D3000 ale kompletnie nie wiem jak je ustawić w kolejności od najlepszego do najgorszego i jak jest z tymi obiektywami dlatego proszę mnie nie wysyłać do google i nie kazać szukać przez pół dnia bo mam roczną córcie która mi na to raczej nie pozwoli po prostu nie mam czasu... mam nadzieje że pomożecie czekam na odpowiedź![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami